Kaat De Kock
blogpost

Terug naar school!-boekentip

Binnenkort is het 1 september en gaat iedereen weer naar school. Daarom nog snel een boekentip voor de lezers vanaf ongeveer 10 jaar, die perfect past bij de laatste vakantiedagen of de start van het nieuwe schooljaar zal opleuken!

De tips van vandaag zijn de eerste twee boeken in een nieuwe reeks van auteur Kaat De Kock. Help, ik ben verliefd was het eerste boek en onlangs verscheen ook Help, ik heb vakantie. In het voorjaar van 2022 verschijnt ook boek drie Help, ik heb een vader! De illustraties in het boek zijn van de hand van cartooniste Chrostin.

Help, ik ben verliefd
Charlie is te nerdy om bij de populaire meisjes te horen, ze heeft bovendien ruzie met haar vriendinnen. En Hakim, de leukste jongen van de klas, geeft haar plots vlinders in haar buik. Maar no way dat hij geïnteresseerd zou kunnen zijn in haar. Om het nog erger te maken gebruikt haar moeder haar tragische leven als inspiratie voor haar kinderboeken. Help, waarom is opgroeien toch zo moeilijk?Als Charlie voor het schoolfeest moet samenwerken met Hakim, ziet haar leven er weer een stuk beter uit. Of gaat haar beste vriendin er toch nog met haar crush vandoor?

Help, ik heb vakantie
Charlie heeft echt een rotzomer: haar vriendje Hakim is verhuisd naar de andere kant van het land en haar vriendinnen zijn alle drie op reis. Alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft haar moeder een relatie met haar gevreesde turnleraar, die ook nog eens veel te hard zijn best doet om Charlie voor zich te winnen. Omdat ze bang is dat Hakim haar zal vergeten, besluit Charlie helemaal alleen met de trein naar hem te gaan. Het wordt geen makkelijke reis, die dan ook helemaal fout loopt en grote gevolgen heeft.
Kan Charlie haar relatie én haar zomer nog redden? En slaagt ze erin om ervoor te zorgen dat haar meester niet haar nieuwe stiefvader wordt?

Ideale boeken om je tienjarige fris gelezen aan het nieuwe schooljaar te laten beginnen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *