blogpost,  Release

Coming soon: najaar 2018 (#4)

De echte zomer, met de hete dagen en zweterige nachten, lijkt toch zo goed als voorbij. En dat zie je ook online want de afgelopen weken verschenen de najaarsbrochures van de uitgevers! En er zitten weer een hoop prachtige boeken bij die wij gaan lezen recenseren voor jullie! Kijken jullie mee naar de boeken waar wij naar uitkijken? 

mermaid

Mermaid – Louise O’Neill – Young & Awesome (10 oktober 2018)
The Little Mermaid in een YA-roman: meeslepend, betoverend en adembenemend!
‘Ik verstop me achter een rots voordat de jongen me kan zien. Ik staar naar hem, naar zijn gezicht, zijn donkere haar. ‘Een meisje,’ zegt hij, met een hand boven zijn ogen. ‘Ik zag een meisje!’
Diep in de zee, aan de koude Ierse kust, droomt zeemeermin Gaia van een leven zonder haar tirannieke vader. Wanneer ze op haar zeventiende verjaardag voor het eerst naar de oppervlakte mag zwemmen, wordt ze verliefd op een mensenjongen. Ze verlangt naar een leven boven water. Hoe hoog is de prijs die ze daarvoor moet betalen?

De dag van Eden

De dag van Eden – Liz Flanagan – Gottmer (november 2018)
De dag van Eden is een meeslepende en spannende literaire young adultthriller met thema’s als rouwverwerking, eigenheid en zinloos geweld.
De verdwijning van Eden
Als Eden op een dag niet op school aankomt, zet haar beste vriendin Jess alles op alles om haar te vinden. Niet lang geleden heeft Eden háár leven gered – nu moet zij hetzelfde doen. Jess vecht zich een weg door haar herinneringen, wanhopig op zoek naar een aanwijzing die haar naar Eden kan leiden. Maar door terug te blikken komen zorgvuldig begraven geheimen weer aan het licht…

Onder de sterren

Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers – Z&K (december 2018)
Als Cleo in ‘Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers de kans krijgt om een paar maanden in Zuid-Frankrijk te verblijven, grijpt ze die met beide handen aan. Ze heeft een rottijd gehad, dus ze kan de break best gebruiken. Het huis waarin ze gaat klussen grenst aan een huis met een gigantisch zwembad waar niemand lijkt te wonen. Maar dat heeft ze mis: haar buurman bestaat wel degelijk, en hij is nog heel aantrekkelijk ook. ‘Onder de sterren van Montpellier’ van Marina Folkers is een heerlijke feelgoodroman van Nederlandse bodem.

Gapen onder water

Gapen onder water – Revka Bijl – Nieuw Amsterdam (januari 2018)
Veda heeft geen reden onsuccesvol te zijn. Ze woont in een grote stad met eindeloze mogelijkheden en is net afgestudeerd. Toch lukt het haar niet een glorieus bestaan op te bouwen, iets wat haar beste vriendin moeiteloos voor elkaar krijgt. Wanneer Veda bevriend raakt met een elfjarig meisje, merkt ze dat ze nog verder uit de pas loopt. Is er iets mis met haar? Maar wat is normaal en hoe kan ze het worden?
Met frisse stem en droge humor beschrijft literair talent Revka Bijl hoe een jonge vrouw haar weg zoekt, en inspiratie vindt op de meest onverwachte manier.

Dode lijn

Dode lijn – Emma rowley – Luitingh-Sijthoff (januari 2018)
De bloedstollende thriller Dode lijn van Emma Rowley gaat over de nachtmerrie van iedere moeder. Kate krijgt haar vermiste dochter aan de telefoon, maar weet niet waar ze is.
Kate werkt als vrijwilliger voor een hulplijn voor vermiste jonge mensen die weggelopen zijn van huis. Kate kan hun boodschap doorgeven aan hun familie, zonder te onthullen waar ze zijn. Op een avond krijgt ze een telefoontje van iemand die klinkt als haar eigen dochter Sophie, die al lange tijd vermist is en van wie elk spoor ontbreekt. De verbinding is heel slecht. Ze hoort dat de jonge vrouw bang is, en niet veilig. Kate is vastbesloten om haar dochter op te sporen, maar iedereen om haar heen denkt dat ze spoken ziet. Kate moet alles op alles zetten om haar vermiste dochter terug te vinden.

Welke boeken ga jij lezen?

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *