XS-reeks
blogpost

Tip: XS-reeks bij Best of YA

Leerkrachten of ouders onder jullie begrijpen de frustratie vast en zeker als je hoort dat kinderen met een lang gezicht een boek opnemen of boeken op alle mogelijke manieren proberen te vermijden. Helaas leest niet iedereen graag, maar gelukkig zijn ook uitgevers en auteurs daarmee bezig. De novelles bij uitgeverij Kluitman zijn daar een mooi voorbeeld van. Het zijn dunne boeken, van ongeveer 100 bladzijden, maar wel met spannende of herkenbare thema’s voor jongeren die zich situeren in hun leefwereld. Ook uitgeverij Best of YA heeft gezien dat dit mogelijkheden biedt en heeft nu een eigen reeks uitgebracht: de XS-reeks.

Best of YA heeft sinds kort de XS-reeks. In deze reeks verschijnen allemaal boekjes van ongeveer 100 bladzijden, maar wel volledig in de stijl, de thema’s en de moeilijkheidsgraad voor jongeren van 14/15 jaar. Dit maakt dat de boeken perfect kunnen dienen op scholen en ook daar jongeren kunnen aanzetten tot lezen. Het zorgt er vooral voor dat jongeren die niet snel een boek opnemen toch kunnen inzien dat lezen leuk is omdat de boeken uit de XS-reeks sterke verhalen zijn.

Op dit moment zijn er vier titels verkrijgbaar: Voor Yasmin van Esther Walraven, Girl 6 van Mirjam Mous, Mijn nacht van Vedder van Buddy Tegenbosch en De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis. Vier heel verschillende verhalen, maar zo ontstaat er voor elk wat wils.

Middelen zoeken om jongeren aan het te lezen te krijgen en te houden is niet vanzelfsprekend, maar enkele uitgeverijen bieden een helpende hand. Laat zeker weten of je deze reeks al kent en of je ze gaat gebruiken of al hebt gebruikt op school en wat de leerlingen ervan vonden!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *