blogpost,  To Be Read

Top 3 van de maand september

Vandaag introduceren we een nieuw topic dat ja vanaf vandaag elke maand gaat terugvinden op Valeries Boekenwereld. Lore, Marloes en ik lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen elk ons favoriete boek van deze maand!

Lore
September was een maand vol nieuwe boeken, maar mijn favoriet is niet een die recent is verschenen. Mijn favoriete boek van de maand september is The Glittering Court van Richelle Mead.

In dit boek worden jonge meisjes van lage komaf opgeleid tot elitedames die in de nieuwe wereld een huwelijk kunnen aangaan met een rijke man. Ik vond het boek geweldig en vond het heerlijk om mee te lezen hoe dit avontuur voor Adelaide verloopt. Het is een boek dat je niet zomaar kunt wegleggen, dus een echte topper. En het leuke is, je krijgt ook meteen een code voor het ebook. De recensie van dit boek volgt binnenkort!

Marloes
Dit is wel een lastige deze maand! Het is de eerste maand waarin ik een boek mag tippen en het is ook direct de eerste maand waarin ik minder lees dan in alle andere maanden. Vooraf dacht ik dat ik Een nieuwe dageraad van Alwyn Hamilton zou tippen. De eerste twee delen uit de reeks vond ik zó prachtig dat ik dacht dat dit deel nóg beter zou moeten zijn. Maar dat boek is het niet geworden. Een ander boek maakte meer indruk. Ook De droomlijst van Julien Sandrel deed een goede gooi naar het ‘kampioenschap’, maar ook dat boek kon het net niet redden. Eén waarheid is denk ik dé YA-roman van de maand voor mij. Dit debuut van Nadine Swagerman is goed geconstrueerd, boeit als het gaat om de plot en blijkt ook nog eens een bizarre wending te hebben. De dialogen zijn levensecht geformuleerd en het verhaal over Laura die na de moord op haar ouders in een kliniek terecht komt en er achter wil komen wat er precies gebeurd is wordt daardoor enorm versterkt.

Terwijl ik dit typ kom ik echter tot de conclusie dat ook Een nieuwe dageraad wel een plekje verdient in dit schrijven. Het boek sluit de trilogie van Hamilton prachtig af en de trilogie als totaal gezien vind ik denk ik sterker dan alle andere trilogieën die ik gelezen heb. Hamilton haalt haar kracht vooral uit de combinatie van een sprookjeswereld en een woeste woestijnwereld waar een krachtige vrouw strijdt voor een beter leven. Bijzonder dus!

Valerie
Ook voor mij is dit meteen een bijzondere maand om hiermee te beginnen. In eerste instantie startte september als een topmaand en kan ik op vakantie heel wat boeken verslinden. Maar de tweede helft van september verloopt minder vlot door de drukke start van een nieuw academiejaar. Maar gelukkig had ik al een mooie stapel opgebouwd en als ik echt moet kiezen, raad ik iedereen aan om Mythos van Stephen Fry te lezen.

Als ex-student Latijn ben ik een beetje bevooroordeeld, maar dit boek is zo prachtig geschreven en met zoveel sappige humor gebracht, dat iedereen hiervan kan genieten. Daarnaast is de Griekse mythologie heel toegankelijk en biedt het een ideaal decor voor vermakelijke verhalen. De recensie van Mythos mag je over 2 weken verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *