Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: september

Klaar voor de start van een nieuw schooljaar? Laten we dat vooral met enkele goede boeken doen! Ik toon je vandaag welke boeken in september verschijnen die al een plekje hebben op mijn verlanglijstje… 😉

Wens voor de wereld by Manon Visser

Wens voor de wereld – Manon Visser – Clavis
Kayla Hollis’ wereld valt in stukken als haar tweelingbroer Xavier overlijdt. Onophoudelijk denkt ze aan Xavier, die elke dag vroeg: ‘Als jij een wens voor de wereld mocht doen, wat zou je dan wensen?’ Kayla sluit zich af van iedereen. Totdat ze naar een praatgroep voor rouwende jongeren gaat. Daar ontmoet ze Oliver. Samen met hem doet ze waar Xavier nooit de kans voor kreeg: ze laten zijn wensen voor de wereld uitkomen. 

Lock Down

Lock Down – Maren Stoffels – Leopold
Ik weet waar jij mee bezig bent.
Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent.
Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lock down moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak..
Net als in haar eerder verschenen, veelgeprezen thrillers houdt Maren Stoffels je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde op het puntje van je stoel. Meesterlijk speelt ze met de personages, met de perspectieven en verhaallijnen, laat ze de waarheid telkens weer kantelen als in een caleidoscoop. In deze ingenieuze thriller is niets wat het lijkt.

Gangsterschool  -   Gangsterschool 1

Gangsterschool – Kate Wiseman – Condor
Ook het boevenvak moet je ergens leren…
Het Rabouw College is een bijzondere school. Je krijgt er geen les in rekenen of taal, maar in Dieverij, Hacken, Besluipen en Vermommen! Op deze school worden alleen kinderen van meestercriminelen toegelaten om de kneepjes van het boevenvak te leren.
Nieuwkomers Milly en Charlie zijn anders. Ze willen juist geen slechte dingen doen! Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar zonder van school getrapt te worden en te eindigen op het duistere Kruimeling College?

Het Hawthorne-mysterie 2 -   De verloren erfgenaam

De verloren erfgenaam – Jennifer Lynn Barnes – Blossom Books
Vervolg op De Erfenis
Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Trots en vooroordeel – Jane Austen/Lisette Jonkman – Blossom Books

De klassieker van Jane Austen opnieuw verteld
‘Pride and Prejudice’ is misschien wel de bekendste roman van Jane Austen. Voor de Blossom Books Wereldklassieker-serie vertaalde en bewerkte auteur Lisette Jonkman dit romantische verhaal over Elizabeth Benneth en Mr. Darcy.
‘Trots en vooroordeel’ is de zesde Wereldklassieker. Eerder verschenen al ‘Romeo en Julia’, ‘Frankenstein’, Dr. Jeckyl en meneer Hyde’, ‘Dickens’ Kerstverhaal’ en ‘Dantes goddelijke komedie. De hel’.

Hoofdzaken  -   Een steekje los

Een steekje los – Iris ter Haar – Blossom Books
‘Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.’
Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft. Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers terwijl ze op een eindeloos lijkende wachtlijst staat voor een psycholoog. In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze – met ups en downs – de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.

Emotionele intelligentie voor jongeren

Emotionele intelligentie voor jongeren – Elke Keersmaekers – Lannoo
Er is meer nodig in het leven dan wat we op school leren. Helaas vernauwen we intelligentie te vaak tot het puur cognitieve: goed kunnen onthouden, verbanden kunnen leggen, een scherp wiskundig inzicht… Allemaal belangrijke vaardigheden, maar als je gelukkig én succesvol in het leven wilt staan, heb je meer nodig dan dat. Denk aan goed kunnen omgaan met je emoties, empathisch communiceren of optimistisch en hoopvol ingesteld zijn.
Als je emotioneel intelligent bent, beschik je over heel wat life skills die je helpen om vlot de vele uitdagingen te trotseren die het leven onvermijdelijk met zich meebrengt. In dit inspirerende boek zet Elke Keersmaekers de verschillende bouwstenen van emotionele intelligentie op een rij en koppelt deze aan concrete tips en oefeningen. Zo kun je samen met je tiener aan de slag om zijn of haar veerkracht te versterken.

Tot uw dienst – Denise Marinus – Clavis
Wanneer Jules – als vriendin en rechterhand – met prinses Constance mee naar de privé-universiteit van Yadiel gaat, genieten ze daar volop van het elitaire studentenleven. Maar dan duikt er een groot geheim op. Terwijl Constance zich laat meeslepen door een onmogelijke liefde, doet Jules er alles aan om de leugens te ontrafelen en de waarheid te achterhalen. Zeker als blijkt dat het lot van de hele koninklijke familie in haar handen ligt.

Ferry Lane 1 -   Welkom in Ferry Lane

Welkom in Ferry Lane – Nicola May – Zomer & Keuning
Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van ‘Welkom in Ferry Lane’ het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent. 

Gewoon mezelf

Gewoon mezelf – Luc Descamps – Pelckmans
‘Maak niet dezelfde fout als ik, Lander. Als je denkt dat hij het waard is, ga er dan voor.’ Midden in het schooljaar valt Noémie binnen in de klas, letterlijk. Lander merkt meteen dat zijn nieuwe klasgenoot anders is dan alle andere meisjes die hij kent. Noémie neemt geen blad voor de mond en laat niet met zich sollen. Misschien is het dat wel wat hem zo aantrekt in haar. Maar er is nog een andere nieuweling: Lars. Met zijn blauwe ogen en blonde krullen neemt hij iedereen voor zich in, echt iedereen. Lander krijgt het al snel heel moeilijk met Lars. De tijd dat zijn leven eenvoudig leek, is definitief voorbij… echt wel. Als verliefdheid je leven op zijn kop zet, als jouw verliefdheid anderen hun wenkbrauwen doet fronsen, als je gevoelens je zo onzeker maken dat je wel zou kunnen huilen, dan rest je maar één ding: JEZELF ZIJN. 

De liefdesbrief

De liefdesbrief – Lucinda Riley – Xander
In De liefdesbrief stuit de jonge journaliste Joanna per toeval op een brief van de pas overleden legendarische acteur James Harrison, met aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden. Terwijl Joanna langzaam het verhaal ontrafelt, ontdekt ze dat meer mensen de brief willen hebben, en haar ten koste van alles zullen proberen tegen te houden… Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? En waarom willen juist de mensen uit de hoogste kringen dat dat geheim nooit wordt onthuld?

Welk boek wil jij zeker lezen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *