blogpost

Kijkje achter de schermen: Magical Stories meets DISplay

Hoera! Eindelijk mogen we het bekend maken! Deze zomer zal Magical Stories in samenwerking met Z33 meedoen aan het zomerproject genaamd DISplay! Na maanden werk kunnen we jullie dan ook meer vertellen over dit project. In dit artikel nemen we jullie mee achter de schermen en hoe deze samenwerking tot stand is gekomen.

De mail:
Op 23 april 2019 kregen we een mailtje van Sophie van Z33 met een zeer leuk voorstel. Z33 zou deze zomer namelijk in samenwerking met Constructlab een tof zomerproject opstarten en vroeg of Magical Stories interesse had om samen te werken aan dit project en de planning op te vullen.

Als beginnende boekenclub was dit voor ons natuurlijk een grote eer aangezien we toen nog geen eerste samenkomst hadden gehad.

In de mail vroeg Sophie ons ook of we dit alles even konden bespreken in een meeting en konden wij een aantal voorstellen doen om zo hun planning wat op te vullen en te laten zien wat wij met onze beginnende boekenclub te bieden hadden.

Via mail besloten we dan ook om op 3 mei 2019 af te spreken om zo dit project te bespreken.

Eerste meeting:
3 mei was het dan zover! Om 14u00 hadden we een afspraak met Sophie. Een beetje nerveus (omdat we niet zo goed wisten wat we moesten verwachten) gingen we dus samen naar de Begijnhoftuin – waar Z33 is gesetteld. Toen we daar aankwamen meldden we ons aan bij de receptie en werden we doorverwezen naar huisje nummer 4. Hier ontmoette we Sophie en kon de meeting van start gaan.

Sophie legde uit wat het project inhield en vroeg ons om wat meer te vertellen over Magical Stories en wat dit precies inhield. Ook liet Sophie een aantal schetsen zien over hoe het project er zou uit gaan zien. Dit maakte ons zeer nieuwsgierig en enthousiast om met dit project aan de slag te gaan!

Na ons gesprek vroeg ze ons wat wij als boekenclub te bieden hadden en konden Valerie en ik beginnen brainstormen over projecten die wij deze zomer zouden willen doen.

Brainstorm:
Na de meeting gingen Valerie en ik even samenzitten om te brainstormen wat we deze zomer zoal wouden doen met dit project. We kwamen op een zeer leuk lijstje – dat we buiten onze boekenclub konden doen aangezien Valerie en ik ook bloggen en we dit ook konden linken aan onze boekenclub.

Dit was het lijstje dat we doorstuurde naar Sophie:

 • Speurtocht rond boeken (soort wandeling met tussendoor leuke opdrachten en misschien ergens een kleine stop om wat te lezen)
 • Hoe het allemaal begon: het verhaal achter Magical Stories
 • Gezellig samen lezen in open lucht
 • Het gebruik van een Bullet Journal voor leesbeesten
 • Boekverfilming bekijken ’s avonds
 • Quiz rond lezen, boeken, auteurs…
 • Workshop:
  • schrijven (met auteurs, we hebben alvast een paar auteurs gecontacteerd die willen meewerken)
  • Bloggen
  • Bookstagrammen
  • Recensies schrijven
 • Panelgesprek met auteurs (we hebben alvast auteurs gecontacteerd die willen meewerken)
 • Van verhaal tot boek (dan zoeken we een auteur die wil vertellen over het ontstaan van een boek)
 • Interviews (met auteurs, uitgevers, redacteurs, grafische vormgevers…)

Panelgesprek pitchen:
Een van onze grootste ideeën was toch wel een panelgesprek met auteurs – die hetzelfde genre schreven. We hadden ook een aantal auteurs in gedachten namelijk Bjorn Van Den Eynde (van Team Mortis), Tine Bergen (van Onderbuik, Onderstroom en Vissen praten niet) en Chinouk Thijssen (van Fataal spel en Truth or Dance)

We pitchten dit idee dan ook bij deze auteurs Chinouk en Bjorn en Tine spraken we persoonlijk aan over dit project op YA-day en zij waren zeer enthousiast. We konden beginnen plannen voor een datum!

Valerie en ik stuurden mailtjes naar de auteurs om te kijken welke datums zij nog vrij hadden deze zomer. Nadat we van iedere auteur de vrije datums binnen hadden gekregen gingen Valerie en ik samenzitten om te kijken op welke datum alle auteurs aanwezig konden zijn. Van ALLE datums vonden we uiteindelijk eentje waarop ze allemaal konden.

Groepssessie:
Sophie was enthousiast over onze voorstellen en besloot om iedere organisatie op te roepen voor een gezamenlijke meeting. Deze zou plaats vinden op 7 juni 2019. We besloten om hier heen te gaan om zo een aantal andere organisaties te ontmoeten en te kijken hoe dit project was gevorderd.

Tijdens deze meeting kregen we de naam van het project te horen. DISplay zou het heten. Ook kregen we een aantal praktische puntjes te horen. De organisaties mogen tijdens de eerste week van juli ook meedoen aan een ‘impulsweek’ waar een aantal workshops worden gehouden die de organisaties zouden kunnen helpen deze zomer. Magical Stories deed mee aan de workshops posters maken – deze posters zullen ook worden opgehangen op de zuil van DISplay.

Ook legde we de auteurspanel vast bij Sophie aangezien we tot een gezamenlijke datum waren gekomen, namelijk zondag 18 augustus 2019. Bjorn, Chinouk en Tine komen op die datum dan speciaal naar Hasselt voor een panelgesprek.

Impulsweek:
In de week van 01/07 tot en met 07/07 was er de impulsweek. Dit hield in dat er een aantal workshops waren voor de organisaties die deze zomer het programma zouden opvullen. Er waren workshops mee bouwen aan de zuil of een workshop om je eigen poster te maken. Valerie en ik besloten om ons in te schrijven voor de workshop Poster it. Alle organisaties moeten namelijk een poster maken van hun event die dan komt op te hangen aan de zuil. Hoewel Valerie en ik toch wel een aantal digitale designs kunnen maken, waren we toch nieuwsgierig naar wat we konden bijleren in deze workshop. Dinsdag trokken we dan ook naar Hasselt waar we 2 uurtjes gingen werken aan onze poster. We gingen met een kleine groep buiten zitten in de begijnhoftuin waar we een eigen poster mochten schetsen. Valerie en ik kwamen er wel al meteen achter dat we toch liever iets digitaals hadden aangezien we niet zo’n mooi handschrift hebben en we dit digitaal ook helemaal naar onze hand konden zetten. Donderdag zijn we dus helaas niet kunnen gaan naar de workshop maar hebben we wel nadien gewerkt aan een poster – die uiteindelijk ook afgeraakt is.

Op vrijdag zou er een persmoment zijn en ’s avonds zou de aftrap zijn van de zomerse festiviteiten van DISplay. Het persmoment werd last minute toch afgezegd waardoor Valerie en ik enkel ’s avonds aanwezig zouden zijn. We zijn ’s avonds dan ook even een kijkje gaan nemen, zo zagen we voor het eerst het eindproduct van de zuil – waar we de hele zomer mee zullen werken en de bar. Het is uiteindelijk zeer mooi geworden, Constructlab heeft dan ook zeer goed werk geleverd. Magical Stories kan niet wachten om deze zomer op zo’n mooie locatie te staan. Ook hebben we iets gedronken aan de bar en nadien was het al weer tijd om naar huis te vertrekken.

Eenmaal thuis stuurden we onze poster op om na te laten kijken door Z33; spannend!

Groen licht:
Maandag 8 juli kregen we dan eindelijk groen licht! We mochten ons event (Kijkje in het hoofd van een thrillerauteur) posten. We zijn superblij dat we na 3 maanden zwijgen en plannen het eindelijk de wijde wereld in mogen sturen!!

Bekijk het affiche voor dit evenement op zondag 18 augustus hier!

Agenda:
Er zijn ondertussen al een paar data bekend waarop Magical Stories zal vertoeven in de Hasseltse Begijnhoftuin. Maar er komt natuurlijk meer! We zijn nog volop andere evenementen aan het plannen – later wordt dit bekend gemaakt via onze Facebookpagina (hier vind je ook alle evenementen terug). Dan kan je ook aangeven of je aanwezig zal zijn en kan je tussen onze evenementen alles vinden wat wij deze zomer op DISplay zullen doen.

Wil je graag alle affiches bekijken? Dat kan hieronder!

Zaterdag 3 augustus: Workshop (boek)bloggen
Zaterdag 10 augustus: Workshop Bookstagram
Zaterdag 17 augustus: Workshop Bullet Journal voor leesbeesten

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *