Favoriet
blogpost

Favoriete boeken oktober

Gekke tijden, gekke tijden… Velen onder jullie zullen het met me eens zijn als ik zeg dat het een beetje te veel wordt. Nieuwe maatregelen, lockdowns, overal Coronanieuws… Maar goed, gelukkig zijn er boeken, veel zelfs! En ook een nieuwe favoriet in oktober!

Ik heb eigenlijk niet lang moeten nadenken. Mijn favoriet van oktober is zonder twijfel Semper Fi van Ellen Lina.

Waarover gaat het boek?
Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Wat een boek was dat! Het is een thriller, maar met zoveel lagen en een fantastisch onvoorspelbaar plot. Ik heb het boek een aantal keer aan de kant moeten leggen omdat het zo dicht op je huid gaat zitten, maar heb er van begin tot einde van ‘genoten’. De volledige recensie vind je hier! Als je nog één thriller wil lezen dit jaar moet je echt voor Semper Fi gaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *