Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon: november

Het is november en dat betekent dat ik samen met jullie ga kijken naar welke boeken er deze maand verschijnen. Het zijn heel wat titels en het zijn allemaal boeken waar ik enorm naar aan het uitkijken ben. Kijk je mee?

Mijn berichtje aan jou

Mijn berichtje aan jou – Luanne Rice – Young & Awesome
Iedereen weet dat je niet moet appen terwijl je achter het stuur zit. Maar mijn zusje wacht op me. Mijn duim vliegt over het scherm en ik druk op VERZENDEN. Dan kijk ik op en schreeuw.
Tess krijgt een ernstig auto-ongeluk wanneer ze tijdens het rijden een appje van haar zusje beantwoordt. Iedereen denkt dat ze in coma ligt, maar ze heeft het locked-in syndroom: ze kan alles om zich zien heen zien en horen, maar niemand heeft het in de gaten. Behalve misschien Evi, haar zusje en beste vriendin?

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen

Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen – Titia Hoogendoorn & Nienke Schuitemaker – Blossom Books 
‘De politiek bemoeit zich sowieso met jouw leven, dus kun je je er maar beter een beetje tegenaan terugbemoeien op een manier die bij jou past. Volgens ons is politiek net Game of Thrones: hoe meer je je erin verdiept, hoe leuker het wordt.’
Waarom moet je niet zomaar stemmen waar je ouders op stemmen? Dat leggen Titia Hoogendoorn – bekend van haar podcast voor politiekn00bs Polititia – en Nienke Schuitemaker je graag uit. Van hoe het precies in zijn werk gaat als je het stembureau binnenloopt (ja, die stembus lijkt inderdaad op een kliko) tot hoe het politieke landschap van de laatste vier jaar eruitziet. Ze vertellen je waarom het belangrijk is om te stemmen, geven een korte basiscursus over de Nederlandse politiek, bespreken hoe je kiest op wie je stemt, verhelderen wat strategisch stemmen is en behandelen de belangrijkste politieke thema’s van de laatste jaren.
Voor iedereen die voor het eerst mag stemmen, voor het eerst bewust wil stemmen of wie voor het eerst niet zomaar wil stemmen waar zijn/haar ouders op stemmen.

Blossom Books-wereldklassiekers 4 - Dickens' Kerstverhaal

Dickens Kerstverhaal – Charles Dickens – Blossom Books
Op 24 december 1843 verscheen de allereerste druk van Dickens’ A Christmas Carol in Prose, en alle 6.000 exemplaren waren diezelfde avond nog uitverkocht. Sinds die tijd is het spookverhaal over de gierige zakenman Ebenezer Scrooge altijd een klassieker gebleven.

Het landhuis

Het landhuis – Anne Jacobs – Xander
Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, moeten Franziska en haar moeder hun landgoed verlaten. Franziska weet dan nog niet dat het meer dan veertig jaar zal duren voordat ze haar huis weer zal zien. En wat ze dan aantreft, doet haar veel verdriet. Het landgoed is vervallen en Franziska doet er alles aan om het te herstellen naar de vooroorlogse glorie. Maar haar terugkeer brengt niet alleen positieve herinneringen met zich mee…

Onder de radar

Onder de radar – Marcel van den Ven – Kluitman
Hanna is nieuw op school en heeft nog maar weinig vrienden. Een gemene prank van een groep populaire klasgenoten zet haar leven zo op z’n kop dat ze in paniek vlucht. Ze probeert zo lang mogelijk onder de radar te blijven, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Zeker wan¬neer Alex haar op het spoor komt…
Naast een spannend verhaal is Onder de radar een overlevingsgids voor jongeren: hoe moet je omgaan met groepsdruk? Wat is sexting? En wat moet je doen als je een geheim hebt dat gevaarlijk wordt?

Einstein. De fantastische reis van een muis door ruimte en tijd

Einstein – Torben Juhlmann – De Vier Windstreken
Stel je voor dat Einstein zijn beroemde theorieën pas bedacht na een ontmoeting met een muis. Zou dat niet verklaren hoe hij de natuurkundewetten en onze ideeën over ruimte en tijd voorgoed op hun kop kon zetten?

Hoe dan ook

Hoe dan ook – Kara McDowell – Moon
Gemiddeld neemt een mens 35.000 beslissingen per dag. Dat zijn er zo’n 34.999 te veel voor Paige Collins, die voortdurend bang is om de verkeerde keuze te maken en constant getergd wordt door de vraag: ‘Wat als…?’ Neem nou de keuzevakken op school: moet ze kiezen voor beeldhouwen of toneel? Wat als ze voorbestemd was om een beroemde beeldhouwer te worden, maar haar talent verspilt aan een matige uitvoering van een toneelstuk van Shakespeare? En wat als ze in het beeldhouwlokaal zit en daar een koolmonoxidelek is, waardoor iedereen dood neervalt? (Akelig, maar mogelijk!)
Niet zo gek dus dat Paige verlamd raakt door keuzestress als ze moet kiezen tussen twee last minute opties voor haar kerstvakantie. Moet ze met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz meegaan naar het romantische vakantiehuisje van zijn familie in de bergen? Of moet ze met haar moeder meegaan naar New York, een stad waar Paige haar hele leven al over droomt?
Op het moment dat Paige bijna ontploft van de keuzestress, grijpt het lot in. Paige glijdt uit op een gladde supermarktvloer en vanaf dat moment leidt ze twee parallelle levens. In het ene vertrekt ze naar New York, een stad waar ze verliefd op wordt… en waar ze valt voor de charmes van haar persoonlijke stadsgids. Het andere leidt naar de bergen waar Paige eindelijk een kans lijkt te hebben bij Fitz… tot haar angsten alles dreigen te verpesten.
Voordat Paige haar happy ending kan beleven, moet ze haar angsten zien te accepteren én overwinnen. En ze zal moeten inzien dat je niet perfect hoeft te zijn om liefde te verdienen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *