blogpost

Vraag van de week: kersteditie (#2)

Daar zijn we weer met vraag van de week! Met de komende weken allemaal vragen in kerstthema! Tijd om zowel Chelsey van Leesmeemetmij als mij beter te leren kennen.

Wat staat er op je Christmas wishlist?

Eerlijk gezegd niets. We hebben dit jaar besloten om geen cadeautjes te kopen. Enerzijds omdat funshoppen nog altijd niet is toegelaten en anderzijds omdat het online bestellen momenteel zorgt voor lange wachttijden en we willen er geen stressfeestje van maken. Als er toch lieve mensen zijn die mij per se een cadeautje willen sturen, vind je hieronder wat tips 😉

Arlo

Arlo – Floor Denil – Vrijdag
‘Groei je eigenlijk verder in de hemel? Straks herken ik je niet meer.’ Floor zit in haar laatste schooljaar en komt overal hopeloos te laat. Ze komt de lessen door met haar tegendraadse vrienden Arlo en Sil. Op een rommelige herfstochtend wordt de wereld van Floor volledig omgegooid. ‘Arlo’ is een krachtige beeldroman over verlies. Met haar ongecompliceerde tekenstijl en taal creëert Floor Denil een autobiografisch debuut dat onder de huid kruipt. Floor Denil (1995) is een Belgische illustrator en jazz-muzikant. Met de autobiografische beeldroman ‘Arlo’ debuteert ze als striptekenaar. Eerder verwierf ze bekendheid met haar dagelijkse cartoons op Instagram, waarbij ze herkenbare situaties treffend weet te vatten in openhartige cartoons.

Het jaar van de hamster

Het jaar van de hamster – Niet nu Laura – Vrijdag
2020: een zeer apart jaar, door de ogen van Niet nu Laura. ‘Het jaar van de hamster‘ bevat hilarische cartoons over Philippe en Giovanni, twee hamsters die de wereld gadeslaan vanuit hun kooitje, en over de ontzettende rothekel die we ondertussen allemaal hebben aan het woord ‘bubbel’. Maar ook over de gevreesde tram 3, extraverte herfstblaadjes en avonturen in de supermarkt. ‘Het jaar van de hamster‘ is een aandenken aan de gekste twaalf maanden van ons leven. Maar biedt ook een hoopvolle blik op het nieuwe jaar.

Je hoort wat in een klaslokaal 2

Je hoort wat in een klaslokaal 2 – Arneleon – Pelckmans
Dat het klaslokaal een plaats is waar soms rare vragen worden gesteld, gevatte antwoorden worden gegeven en er af en toe eens iets door de lucht vliegt, weten we intussen allemaal dankzij de hilarische cartoons van Arnoleon. En wanneer een pandemie het land teistert en de lessen zich naar de huiskamer verplaatsen, is dat niet anders. Je hoort wat in een klaslokaal 2 bundelt opnieuw de grappigste situaties vanuit het klaslokaal – zowel in real life als virtueel! Op de terugweg van school naar huis tekende ARNOLEON de grappigste zaken die hij als leerkracht had gehoord neer in een klein boekje. Ondertussen verzamelt hij zijn cartoons op Instagram (@Jehoortwatineenklaslokaal), die door meer dan 30.000 enthousiaste fans worden gesmaakt.

Nog enkele ideeën:
– Draadloos (en stil) toetsenbord
– Cadeaukaart van Etsy (I love Etsy!)
– Essentiële oliën voor in een luchtbevochtiger (zoals eucalyptus en vanille)
– Koppelstukje voor iPhone (zodat je tegelijk oortjes kan insteken en kan opladen)

Wat staat er op jouw wishlist?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *