Favoriet
blogpost

Favoriete boeken juli

Het is augustus, maar we keren nog één keer terug naar juli om te bekijken wat mijn favoriete boek is dat ik vorige maand las!

Ik koos weer voor twee boeken, simpelweg omdat beide boeken me omver hebben geblazen en ik jullie deze titels absoluut wil meegeven!

Ik moet dit doen

Het eerste boek is Ik moet dit doen van Maren Stoffels en gaat over jongeren met een ernstige dwangstoornis. Ik was heel erg onder de indruk van de manier waarop de auteur die dwang heeft kunnen vatten op papier. Het boek steekt jongeren enerzijds en hart onder de riem en toont dat je kan werken aan je stoornis. Anderzijds helpt het anderen begrijpen hoe het is om te moeten handelen binnen die dwang. Heel knap neergezet!

De executie

Het andere boek is De Executie van Daniëlle Bakhuis. Ik ben samen met Irene van De Leesfabriek alle boeken voor Beste Boek voor Jongeren aan het lezen en heel veel mensen vertelden me eerder hoe goed dit boek was. Nu ben ik eindelijk mee met de ‘hype’ en ik werd echt omvergeblazen door dit boek. Origineel, spannend met onverwachte plottwist; ik heb zo intens genoten van dit boek en kon niet anders dan het in één keer uitlezen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *