blogpost

Vraag van de week #2

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Dit keer was het mijn beurt om een vraag te kiezen. Daar gaan we!

Wat betekent het voor jullie om een blogger te zijn?

In de eerste plaats ben ik begonnen met Valeries Boekenwereld omdat ik graag wat meer wilde delen over boeken dan enkel recensies. Dat vertelde ik vorige week al in dit topic. Ik wilde vertellen welke boeken je echt gelezen moet hebben, welke boeken zouden gaan verschijnen, welke auteurs ik had ontmoet enzovoort om het totaalplaatje rond lezen en schrijven wat completer te maken. Daarnaast praat ik ook gewoon heel graag over alles wat met boeken te maken heeft en die passie wilde ik graag kunnen delen met gelijkgezinden.

Voor mij betekent blogger zijn vooral dat ik mijn liefde voor boeken (en alles daarrond) kan delen op kanalen zoals mijn blog, maar ook Instagram en Facebook en op die manier de kans krijg met andere boekenfans in gesprek te gaan over boeken. Daarnaast is het natuurlijk heel fijn om te zien dat je door uitgevers wordt gesteund en dat ze met je willen samenwerken. Natuurlijk is bloggen deels ook een creatieve uitlaatklep in die zin dat ik al mijn ideeën rond boekentopics en -trends kan uitwerken zoals ik dat wil en boeken op mijn eigen manier in de kijker kan zetten.

Maar bloggen is zoveel meer dan dat. Ik heb ook een heel team achter me staan dat samen met mij boeken leest en bespreekt, dus soms komt het ook neer op een beetje management en planning in plaats van puur het bloggen. Dat is zeker niet bij iedereen zo, maar ook hieruit heb ik enorm veel geleerd. Het zorgt er ook voor dat we soms op een andere manier naar boeken kunnen kijken of onze ideeën over bepaalde topics bij elkaar kwijt kunnen. Je leert heel veel bij over kijken naar boeken door te observeren hoe anderen dat doen.

En natuurlijk leer je zoveel leuke mensen kennen die je anders nooit zou hebben ontmoet. Zonder onze bookcommunity had ik Chelsey waarschijnlijk niet gekend en dat zou een enorm gat zijn geweest in mijn leven! Je leert ook buiten je comfortzone lezen en een boek vast te nemen dat je anders nooit zou kiezen. Zo ontdek je af en toe toch een pareltje…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *