blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat blogster Chelsey van Leesmeemetmij!

Wie is Chelsey?
1) Koffie of Thee; want…
Thee aangezien ik dit veel liever drink en hier veel meer verschillende smaken in zijn dan bij koffie. Hoewel ik ook graag koffie drink hoor 😉
2) Ochtend of avond; want…
Avond, ik ben ECHT geen ochtend mens. Ik ben het productiefst in de avond/’s nachts aangezien ik dan niet te fel afgeleid wordt door social media en ik mij zo dus ten volle kan concentreren.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Pretpark, ik hou van adrenaline en achtbanen en in een pretpark is er veel afwisseling. Een dierentuin is enkel dieren kijken en dat is het – veeeeel te saai voor mij haha.
4) All In-hotel of tentje; want….
All-in-hotel aangezien ik een comfortpersoon ben. Ik haat ook ongedierte en insecten en dit komt sneller binnen als je in een tentje moet overnachten.
5) Rekenen of taal; want….
Rekenen; als je me dit in het tweede middelbaar had gezegd had ik keihard gelachen om dit antwoord (36% op het wiskunde examen – that’s me!). Maar in taal ben ik gewoon niet zo goed, dt-fouten maak ik dan ook regelmatig whoops!

Welk boek raadt ze aan?
Verkeerd moment, verkeerde plaats – Luc Descamps – Abimo – (oorspronkelijk) 2009 (heruitgave) 2018

Inhoud
Wanneer Eva drie dagen voor Kerstmis word omvergereden door een auto en de bestuurder vluchtmisdrijf pleegt, breekt een zeer moeilijke tijd aan voor Eva. Zeven weken na het ongeval ontwaakt ze uit haar coma, ze blijkt halfzijdig verlamd te zijn. Dan begint Eva haar lange revalidatieproces. Stap voor stap leert Eva weer de gewone dingen van het leven, ze leert terug stappen, denken…

Wanneer las je het boek voor het eerst?
Ik las dit boek voor het eerst toen ik 12 was en in het tweede middelbaar zat. We moesten namelijk een boekpresentatie maken en dit begeleiden met een “blackbox” – een doos vol met spulletjes die wat meer zeiden over de inhoud van het boek. Deze doos moesten we ook versieren naargelang hoe de cover eruit zag. Deze opdracht vond ik zo leuk aangezien ik toen echt in mijn beginnende boekenwurmfase zat. Ook sprak dit boek mij aan aangezien het een waargebeurd verhaal was en ik zo ook wat meer leerde over wat vluchtmisdrijf deed met een slachtoffer en hoe intens een revalidatieproces kon zijn.

Hoe leerde je het boek kennen?
Ik leerde dit boek kennen omdat Luc Descamps vaak naar de bibliotheek in Lanaken komt en mijn zus dit boek van hem had gekocht en had laten signeren (zelf leest ze absoluut niet waarna ik het boek van haar kreeg).

Waarom moet iedereen dit boek lezen?
Mensen moeten dit boek lezen omdat het een zeer aangrijpend boek is. Ook is dit een goed boek voor mensen die pas leren rijden om de gevolgen te laten inzien van roekeloos rijgedrag en vluchtmisdrijf. Het is een zeer kort boekje wat je op een uurtje uitleest. Ik herlees het ook ieder jaar en na de 5de keer is het nog steeds een zeer aangrijpend boek waarbij ik iedere keer een traantje moet wegpinken of een brok in mijn keel moet wegslikken. Dit is ook een zeer toegankelijk boek voor jeugd maar ook voor volwassenen aangezien het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het is ook een zeer goed boek om kennis te maken met de schrijfstijl van Luc Descamps aangezien hij een aantal pareltjes op zijn naam heeft staan!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *