blogpost,  interview

Op tijdreis met… #2

Klaar om een reis door de tijd te maken?

Elke week gaan we samen met een auteur, blogger of lezer terug in de tijd om te ontdekken waar zijn of haar liefde voor boeken begon. Welke boeken hebben een belangrijke rol gespeeld in hun liefde voor boeken? Welke boeken kwamen aan bod in hun kindertijd? Ga mee op reis en ontdek! Vandaag gaan we mee met Lore.

Ik ben Lore. Ik ben 24 jaar oud, ik woon in België en ben recensente bij Valeries Boekenwereld. Mijn verhaal over hoe ik ben beginnen lezen is denk ik voor velen niet zo een vreemd verhaal.

Ik ben beginnen lezen doordat mijn mama mij steeds pushte. Ik haatte lezen, ik vond het echt niet leuk, maar dan kwam ze met ‘het’ boek thuis. Mijn boekenverhaal is begonnen met ‘Het geheim van te veel torens’ geschreven door Mark Tijsmans. Als ik er nu aan terugdenk, zie ik nog zo het plannetje met al die torens. Ook de cover, die intussen al veranderd is, is me altijd bijgebleven.

In mijn tienerjaren heb ik alle boeken van Helen Vreeswijk verslonden. Die boeken las ik echt overal en staan nog steeds te blinken in mijn boekenkast. Vreeswijk was mijn favoriete schrijfster. Haar boeken hebben ervoor gezorgd dat ik altijd ben blijven lezen.

Dezer dagen blijf ik lezen omdat ik ervan hou en omdat het ontspannend is. Na elk verhaal kruip ik achter mijn computer en probeer ik een zo goed mogelijke recensie neer te schrijven voor Valeries Boekenwereld. Het leuke aan recensente zijn is dat ik heel veel verschillende auteurs en genres leer kennen. Meestal ga ik wel wat naar hetzelfde genre maar soms zijn er boeken waarvan ik dacht dat ze echt niets voor mij zouden zijn, die dan toch helemaal bij mij blijken te passen. Op deze manier leer ik steeds weer bij.

Hopelijk kan mijn boekenverhaal zo nog een hele tijd blijven doorgaan.

Wil je zelf graag meer vertellen over jouw leven in boeken? Mail dan naar valeriesboekenwereld@outlook.be en doe mee aan deze rubriek!FacebookTwitterEmailDeel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *