Winnaars leesjury
blogpost

Mijn top 3 van De Leesjury

Ondertussen zijn de winnaars bekendgemaakt en weten we welke auteurs (en illustratoren) de allereerste prijzen van De Leesjury in de wacht hebben gesleept (nvdr: De Leesjury was voorheen de KJV, Kinder- en jeugdjury Vlaanderen). Maar ik had zelf natuurlijk ook een top drie, binnen groep 5.

Het komt niet overeen met de winnende top drie, maar ik wil ze jullie toch graag laten zien.

Benieuwd naar welke zes boeken genomineerd werden? Dat ontdek je hier!

Hier vind je de winnaars.

Maar mijn top drie? Die vind je hieronder!

Op plaats drie zette ik zelf Leugenaar Leugenaar van Herman van de Wijdeven. Een boek met veel diepere thema’s en lagen, die misschien niet bij alle lezers even goed zijn doorgedrongen, maar die ik zelf wel heel waardevol vond. Benieuwd naar de hele recensie? Die vind je hier.

Offerkind van Rob Ruggenberg kreeg de tweede plaats! Het was het boek waar ik het minst van verwachtte, voornamelijk door de cover, maar dat me wel het meest heeft verrast. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar en je gaat er volledig in op.

Op de eerste plaats eindige Stille waters, het elfde avontuur van Team Mortis, geschreven door Bjorn Van den Eynde. Ik denk dat ik hier niet veel meer over moet vertellen, maar de volledige recensie vind je hier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *