blogpost

Noem een boek dat… #2

Tijd voor een nieuwe samenwerking! Chelsey van Leesmeemetmij en ik doen geregeld leuke challenges samen op onze blogs. Daarom hebben we weer eens gebrainstormd en een nieuw concept bedacht om met jullie te delen: Noem een boek dat… Hierin bespreken we elke maand een boek dat iets voor ons betekent. Welk boek heeft van ons een lezer gemaakt of van welke titel kregen we net een afkeer? Dat ontdek je elke maand in een nieuwe ‘Noem een boek dat…’!

Deze tweede editie staat in het teken van de volgende zin: Noem een boek dat je kocht op basis van de cover.

Ze zeggen altijd ‘Don’t judge a book by its cover’. Wel… eerlijk? We doen het vast allemaal wel eens, ook al ‘mag’ het eigenlijk niet. Nochtans is de cover altijd het eerste wat je ziet van een boek, of het nu online is of in de boekhandel. Ik denk dat het dan heel moeilijk is om er geen mening over te hebben want iedereen vindt bepaalde dingen nu eenmaal mooi of minder mooi.

Enkele van mijn recente covercrushes zijn zonder twijfel Eigenlijk helemaal niet goed en De perfecte huisgenoot.

Ik hou van geïllustreerde covers en de zachte kleuren zoals je hierboven ziet. Misschien is het ook wel zo dat ik even in een feelgoodfase zit en daardoor dit soort boeken extra leuk vind.

Andere boeken waarbij ik verliefd werd op de cover, zijn:

Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik een bepaalde stijl op dit moment erg leuk vind, maar het durft ook wel eens veranderen.

Hebben jullie een bepaalde stijl van covers die je leuk vindt?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *