blogpost

Vraag van de week #7

Tijd voor een nieuwe ‘Vraag van de week’! Hierin stellen Chelsey van Leesmeemetmij en ik elkaar om de beurt een vraag waarop we allebei een antwoord zullen formuleren. Elke woensdag lees je wat de vraag van de week is en wat wij daarover hebben neergeschreven. Dit keer was het mijn beurt om een vraag te kiezen. Daar gaan we!

‘Wat is jullie gemiddelde leestempo?’

Ik behoor zonder twijfel tot de categorie van snellezers, tot grote frustratie van Chelsey. Niet dat ik woorden of zinnen oversla, maar door al jarenlang intensief met tekst bezig te zijn (voordracht, toneel, lezen…), ben ik erg getraind om snel tekst te verwerken, denk ik. In een ‘gewoon boek’, laat ons een roman nemen als voorbeeld, lees ik gemiddeld 60-80 bladzijden per uur. In kinder-, jeugd- of YA-boeken kan dat een stuk hoger liggen, maar veel hangt af van de bladspiegel, grootte van het lettertype en natuurlijk de schrijfstijl.

Het fijne van snel kunnen lezen en te weten wat je leest, is dat ik ook veel boeken per jaar gelezen krijg en dat is dan weer goed voor mijn TBR! 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *