blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Laurianne Aerts!

Wie is Laurianne Aerts?
1) Koffie of Thee; want…
Hmm, ik ben eerder iemand die warme chocolademelk drinkt haha, maar dan toch thee 🙂 Vooral Iced tea in de zomer!
2) Ochtend of avond; want…
Avond! Ben absoluut geen ochtendmens. Maar ’s avonds kruip ik ook graag vroeg in mijn bedje haha.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Pretpark. Ik vind een dierentuin vaak erg zielig, om al die dieren zo in gevangenschap te zien.
4) All In-hotel of tentje; want….
All in-hotel. Kamperen is niets voor mij. Ik heb een douche en een toilet nodig, haha!
5) Rekenen of taal; want….
Taal! Zeker weten.

Welk boek schreef Laurianne?

Mijn naam is Laurianne Aerts, en in 2016 is mijn debuut boek ‘Droomleven van een Fangirl’ verschenen bij uitgeverij Fanflicks.

 

Inhoud
‘Droomleven van een Fangirl’ vertelt het verhaal van Olivia Smith, een fangirl in hart en nieren. In haar vrije tijd is ze vaak bezig met het schrijven van fanfictie over haar favoriete band ‘5 Seconds of Summer’. Wanneer Olivia een meet & greet via de radio wint met ‘5 Seconds of Summer’, dan lijken plots al haar fanficties tot leven te komen …

Wanneer schreef je het boek?
Het verhaal zelf is geschreven in 2014 op een online platform voor verhalen, namelijk Quizlet.nl. Toen ik het verhaal zelf schreef, had ik nooit ervan kunnen dromen dat het zou worden gepubliceerd. Droomleven was niet mijn eerste fanfictie op de site, zelfs niet mijn meest populaire, maar wel degene waar ik het trotste over was. Natuurlijk ben ik er nu nog steeds trots op, maar mijn schrijfstijl is op deze korte tijd zo enorm veranderd en ontwikkeld (hopelijk ook verbeterd), dat het lastig te vergelijken is. Het verhaal zelf heb ik op een kleine drie maanden geschreven, wat best wel gestoord is voor een boek van 94 hoofdstukken. Het editen van het hele verhaal heeft langer geduurd!

Waarom schreef je het boek?
In 2014 was ik echt heel erg veel bezig met fanfictie schrijven. En aangezien 5 Seconds of Summer mijn favoriete band was (en nu nog steeds is, trouwens) vond ik het wel leuk om daar nog een verhaal over te schrijven. ‘Fangirl’ van Rainbow Rowell heeft me enorm geïnspireerd voor dit verhaal, hoewel het op verschillende vlakken helemaal anders is. Ik wou een fanfictie te schrijven voor fangirls, een verhaal waarin ze zich helemaal kunnen verliezen, in kunnen mee opgaan, alsof ze het zelf meemaken. En ik hoop dat ik daarin geslaagd ben!

Waarom moeten mensen het lezen?
‘Droomleven van een Fangirl’ is geen hoogstaande literatuur, helemaal niet. Het is een boek dat je leest om te ontspannen, om je even te verliezen in de wereld van fangirls. Als je een fangirl bent, is dit boek ook heel erg ‘relatable’, geloof ik. Of als je vroeger een die-hard fangirl was, is het een boek waarmee je alles weer even kunt mee herbeleven. Een beetje nostalgie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *