blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Ria Maes!

Wie is Ria Maes?
1) Koffie of Thee; want…
Ik drink veel liever koffie, maar hou het vaak bij linde- kamille of muntthee omdat cafeïne me onrustig maakt en mijn maag niet te veel koffie verdraagt.
2) Ochtend of avond; want…
Meestal werk ik ’s ochtends het best en toch noem ik mezelf een avondmens omdat ik geniet van die laatste uren van de dag.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Mij vind je nooit in een attractie. De dierentuin geeft me een dubbel gevoel. Ik ben er graag, maar ik vind het aan de andere kant heel zielig om wilde dieren in gevangenschap te houden.
4) All In-hotel of tentje; want….
Soms gaan we op boerderijvakantie, maar dan wel in een luxe tent met echte bedden en parket op de vloer 🙂 Een hotel vind ik zalig, geen all-in, maar (als de financiën het toelaten) genieten van de service.
5) Rekenen of taal; want….
Ongetwijfeld taal. Hoofdrekenen is een ramp en zelfs met een rekenmachine erbij slaag ik er nog in om bij dezelfde optelling drie keer een ander resultaat te bekomen 🙂

Welk boek schreef Ria o.a.?

Robbe – Ria Maes en Marc De Bel – Van Halewyck – 2018

Inhoud
Robbe is het verhaal van een tiener die het op vele vlakken moeilijk heeft. Het huwelijk van zijn ouders is verre van harmonieus. Zijn moeder runt een broodjeszaak, zijn vader houdt zich voornamelijk bezig met het dagdromen over een eigen restaurant. Als de broodjeszaak failliet gaat, grijpt mama naar de fles en moet Robbe instaan voor zijn broer en zus. Op school is het ook niet bepaald leuk. Robbe moet heel wat pesterijen ondergaan. Gelukkig is er Lore met wie hij een innige vriendschap sluit die zelfs meer dan vriendschap zou kunnen worden. Dankzij Lore en de leraar Nederlands ontdekt Robbe zijn liefde voor acteren en komt hij zelfs in een nieuwe, succesvolle televisieserie terecht. Maakt het succes hem gelukkig? Lost het al zijn problemen op?

Wanneer schreef je het boek?
Het boek is in het voorjaar van 2018 geschreven

Waarom schreef je het boek?
Samen met Aron Wade (Akke uit W817) schreef ik vorig jaar het boek Eerlijk met mezelf, over de zware depressie die hem enkele jaren geleden trof. We trokken de baan op om lezingen te geven over het onderwerp en leerden gaandeweg dat er ook nood was bij jongeren om het onderwerp bespreekbaar te maken. Zo rijpte het plan om aan de slag te gaan met een young adultversie waarin we voor een fictief verhaal zouden gaan, maar wel opgebouwd vanuit de emoties en gevoelswereld van Aron. Omdat ik nooit eerder een young adultboek schreef gingen we aankloppen bij Marc De Bel met wie Aron vroeger als auteur een keer samenwerkte. Marc had meteen oren naar ons project en besliste om eraan mee te werken en zo was een nieuw schrijversduo geboren.

Waarom moeten mensen het lezen?
Robbe is niet geschreven met een belerend vingertje en je wordt er niet met een bepaalde boodschap om de oren geslagen. Er zijn grappige passages zowel als ontroerende stukjes. Maar, Robbe maakt wel duidelijk dat het geluk vooral eerst in jezelf moet worden gezocht en dat kwetsbaarheid geen zwakte is, maar net een teken van mens zijn. Of je nu een jongen bent die moet vechten om zijn eigen gezin overeind te houden of een bekende ster die met zijn gezicht op de boekjes staat en veel geld verdient, de kwetsbaarheid blijft. Wie het boek leest, krijgt dit hopelijk mee, genietend van een mooi verhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *