blogpost,  interview,  Lezer aan het woord

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook in 2019 willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat Uitgeverij Bart Zonderland!

Wie zijn ze?
1) Koffie of Thee; want…
Thee, want dat kun je blijven drinken
2) Ochtend of avond; want…
Avond, want dan lijk je altijd meer tijd te hebben
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Dierentuin, want dan hoef je niet eindeloos in de rij te staan
4) All In-hotel of tentje; want….
All-In-Hotel want kamperen is nooit een succes geworden
5) Rekenen of taal; want….
Rekenen, want stoeien met cijfers is leuker dan stoeien met woorden (ik ben de schrijver niet hè ?)

Welk boek raden ze aan?

Titel                                Bart Zonderland en de geheimen van het Donkerwold
Auteur                            D.C. Dibbits
Omslagillustratie         Nathalie Antalvari
ISBN                                978-90-828649-0-8
Uitgever                         Uitgeverij Bart Zonderland
Verschijning                  1 september 2018

Voor het uitgeven van het boek “Bart Zonderland en de geheimen van het Donkerwold” is Uitgeverij Bart Zonderland opgericht. Een uitgeverij met de naam van de hoofdpersoon van dit boek.

Het boek is al eerder uitgegeven via een POD uitgeverij. Omdat je hierbij nog heel veel zelf moest doen, ontstond het plan om –na het beëindigen van het contract- het boek in eigen beheer uit te geven.
Zoals alles wat je voor de eerste keer doet, ging ook het uitgeven en alles wat daarbij komt kijken, met ups en downs. Maar wat hebben we er een hoop van geleerd ! Mooi om dit weer te kunnen gebruiken bij de uitgave van deel 2.

In het boek gaat de 12-jarige Bart opeens niet meer op vakantie omdat zijn ouders iets moeten regelen met een nalatenschap. Zijn oom en tante komen oppassen en zijn beste vriend, Paul, gaat bijna met vakantie, een slechter begin van de zomervakantie kun je bijna niet bedenken.
Gelukkig woont Bart vlak bij het Donkerwold. Het is een groot bos waarover de meest fantastische verhalen worden verteld, men zegt zelfs dat het er spookt ! Na een heftige ruzie met zijn tante, besluit Bart van huis weg te lopen en een nacht in het Donkerwold door te brengen. Hier ontmoet hij figuren waarvan hij alleen maar had kunnen dromen en het blijkt dat ze Bart zijn hulp hard nodig hebben. Boswachter Roothooft is ontvoerd door de Woudbokkels en  Bart lijkt de enige te zijn die aanwijzingen kan verzamelen, waar Roothooft kan zijn. Hier begint het spannende avontuur waarbij Bart zijn angsten moet overwinnen maar daardoor ook heel veel kan betekenen.

Kinderen vanaf ongeveer 11/12 jaar, (maar ook zeker volwassenen) moeten dit boek lezen omdat het heel erg spannend is en meeslepend. Wanneer je het leest ga je met Bart mee op avontuur en blijf je bij hem tot aan het einde van het boek. Je kan je makkelijk verplaatsen in Bart. Hij is een gewone jongen die soms ook heel erg bang is als hij wat moet doen, maar dan toch doorgaat om zijn vrienden te helpen waar hij kan.
Alle kinderen die wij gesproken hebben over het boek zijn razend enthousiast en kunnen bijna niet wachten op deel 2. Dit deel is in principe klaar. Het moet nog worden nagekeken en de nieuwe omslag wordt momenteel ontworpen. We hopen het in 2019 uit te kunnen geven.

Meer informatie kun je vinden op www.BartZonderland.nl of www.facebook.com/BartZonderland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *