blogpost

Sfeerverslag Boekenbeurs 3/11: op de schoot bij Marc De Bel, Ria Maes en Aron Wade

Voor wie het echt helemaal ontgaan is: de Boekenbeurs is in volle gang! Ik was al enkele dagen aanwezig op de beurs (ja, ik weet het, ‘enkele’ dagen…) en ik heb met volle teugen genoten van de sfeer. Zaterdag 3 november was een bijzondere dag want ik mocht plaatsnemen op één van de houten bankjes in het Atelier naast Aron Wade (rechts), Ria Maes en Marc De Bel (links) om hen te interviewen over hun nieuwste boek: Robbe.

Het verhaal van Robbe is gebaseerd op het leven van acteur Aron Wade, die velen onder jullie zullen kunnen uit W817. Hij sprak openhartig over zijn depressie en de donkere periode die hem bijna volledig opslokte. Marc De Bel en Ria Maes doorweefden dit verhaal met een flinke teug fictie en het resultaat is een ijzersterke Young Adult die het thema depressies bespreekbaar kan maken en elke lezer een hart onder de riem steekt.

Ria, Aron en Marc waren fantastisch gezelschap om mee op een podium te stappen. Ze waren eerlijk en vertelden honderduit over hun ervaring rond het schrijven van dit zeer realistische boek. Daarbij wil ik echt benadrukken dat ik met enorm veel respect hebt geluisterd naar Aron en de openheid waarmee hij over zijn problematiek durfde spreken. Ook de mensen in de zaal werden volledig stil wanneer hij het woord nam en in volle eerlijkheid sprak over zijn depressie. Duizend keer respect.

Nu is het aan jullie: neem Robbe erbij, lees het verhaal en koester het zoals je nog nooit iets hebt gekoesterd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *