blogpost,  Fanday Friday

Fanday Friday: Julie Kagawa (Lore)

Jaaaaaa!! Deel vijf van de geweldige Talon-serie is er! Helaas is dit ook het laatste deel van de serie, maar ik kan je zeggen dat het een prachtig en uniek boek is. Ik heb de serie op de voet gevolgd en het was een helse rit. Kagawa is een held in speciale thema’s fantastisch aanhalen. Doorheen de vijf boeken leren we Ember en haar tweelingbroer Dantekennen. We krijgen ook een blik achter het stoere pantser van de heldhaftige rebel Riley, in het drakenmilieu is hij bekent als Kobalt, zo een naam zegt al genoeg nee? Ook de vijand ligt op de loer. De Orde van Sint-Joris bemoeit zich al van boek één. Zo leren we Garret kennen, ook hij heeft verschillende verrassingen voor ons in petto. Is hij trouw aan de Orde of heeft hij ook wat van een rebel in zich?

Ben je benieuwd naar de avonturen van deze personages? Hieronder is alvast de korte inhoud van het eerste boek terug te vinden. Maar laat je niet foppen want in de drakenwereld is niet alles wat het lijkt!

Een geheim genootschap en een verboden liefde…

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Voor de echte fans die deze serie al lang verslonden hebben, is er goed nieuws! Op 25 september 2018 komt het eerste deel van een nieuwe serie uit bij de uitgeverij Young Adult HarperCollins. Ben je benieuwd? De cover werd 6 juni 2018 onthuld dus neem snel een kijkje op de Facebookpagina van HarperCollins! Dan kan je samen met mij beginnen aftellen.

PS: Een leuk weetje is dat alle vijf de boeken van de Talon-serie een mega leuke cover hebben; je kan de cover echt voelen door het reliëf dat er in zit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *