blogpost,  Boekgerelateerde winkels

Creatieveling aan het woord: Thumbelara (Lore)

Ik ben een enorme fan van Colleen Hoover. Colleen heeft een super gezellige facebookgroep en in deze groep wordt er één keer in de maand een vrijdag-giveawaydag georganiseerd. Zo leerde ik Lara haar fantastische webshop kennen. Ik won Lara haar giveaway en ontving zo een geweldige booksleeve van een zeer goede kwaliteit.

  • Waarom ben je begonnen met je webshop?

Ik ben best een creatief persoon en wilde graag iets nieuws proberen. Ik zag op Pinterest hele mooie tablet sleeves van vilt en die wilde ik stiekem ook. Alleen heb ik helemaal geen tablet. Wel heb ik planken vol met boeken en er gaat er altijd wel eentje mee in mijn tas, dus ik dacht ‘Waarom maak ik niet iets voor het beschermen van mijn boeken, wat er perfect omheen past?’. Ik ben best heel zuinig op mijn boeken, maar als ik een tas bij me heb mik ik daar alles gewoon achteloos in. Zo ben ik dan ook wel weer. Wat natuurlijk resulteerde in beschadigde en gekreukelde boeken, en dat is eigenlijk onwijs zonde.

Ik besloot om twee booksleeves weg te geven in mijn favoriete lezersgroepje, Colleen Hoover’s CoHorts. Op deze post kwamen duizenden reacties binnen – wat ik absoluut niet had verwacht! – en zeer regelmatig de vraag of ik deze ook op Etsy verkoop. Om die reden ben ik een week later mijn Etsy-shop gestart.

  • Wat is je inspiratiebron?

Mijn eerste bron van inspiratie waren de boeken van Colleen Hoover. De eerste booksleeves in mijn shop waren dan ook passend bij haar boeken. Zo heb ik een Without Merit en It Ends With Us booksleeve. Maar al snel ging ik op zoek naar meer producten die bij mij en mijn shop zouden kunnen passen en zo zijn er bijvoorbeeld ook Harry Potter en Game of Thrones booksleeves bij gekomen.

 Welke items heb je allemaal in je shop?

Momenteel alleen booksleeves. Dat is waar ik goed in ben en met veel plezier aan werk. Ondertussen heb ik meerdere designs uitgebracht en bied ik, naast debook sleeves geïnspireerd op boeken, ook andere sleeves aan. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van vilt en leer of designs met handgeschilderde bladeren.

  • Wat is je favoriete item?

Jeetje, wat een moeilijke vraag! Ik heb enkele weken geleden een paar nieuwe Limited Edition booksleeves uitgebracht. Deze heten de ‘Floral’ sleeves en heb ik volledig met de hand geborduurd met bloemen. Trouwens, ik maak altijd alles met de hand! Maar deze zijn extra speciaal voor mij omdat a) ze zien er zo vrolijk uit en passen perfect bij het komende seizoen en b) ik er heel veel tijd aan heb besteed om de techniek helemaal onder de knie te krijgen en met veel precisie deze beperkte oplage heb gemaakt.

  • Wat is de reden waarom je koos voor de items die je in je webshop verkoopt?

Zoals ik aangaf in het begin van dit artikel was het puur voor mezelf bedoeld, totdat anderen er naar gingen vragen. We zijn nu bijna een jaar verder en mijn booksleeves verkopen zichzelf over de hele wereld. Van Amerika tot Australië en alles daar tussenin. Tegenwoordig hebben klanten en volgers zelf veel inspraak, want als meerdere mensen mij vragen of ik bijvoorbeeld ook een ‘Outlander’ booksleeve kan maken, dan ga ik natuurlijk op onderzoek uit om dat te kunnen realiseren!

  • Heb je plannen om je webshop uit te breiden?

Altijd. Maar mijn orders staan altijd op de eerste plaats, en omdat ik mijn Etsyshop run naast een fulltime marketing baan, gaat de ontwikkeling vaak iets langzamer dan ik zou willen. Afgelopen maand heb ik drie nieuwe designs toegevoegd en ik hoop dit jaar nog met ongeveer 10 nieuwe booksleeves op de markt te komen.

  • Wat wil jij met je webshop meegeven aan je fans/ klanten?

Ik lever alleen maar kwaliteit! Alles wordt met de hand gemaakt, van het knippen van de stoffen tot het naaien, het strijken van de emblemen en het oppoetsen van de bedels. Ik probeer het grootste gedeelte van mijn materialen bij kleine lokale ondernemers in te kopen. De lokale economie stimuleren vind ik namelijk heel erg belangrijk. Daarnaast moeten mijn producten fair en kwalitatief hoog zijn. Als je een booksleeve bij mij koopt vind ik dat je daar jaren van moet kunnen genieten!

Alles is mogelijk! Iets wat je misschien niet weet is dat ik bijna wekelijks custom orders binnen krijg. Soms voor e-readers, tablets en laptops, maar ook speciale projecten. Zo heb ik een Harry Potter booksleeve gemaakt die voor de ene helft Ravenclaw was en voor de andere helft Hufflepuff. Een cadeautje voor een Ravenpuff dus. Een jongeman uit Singapore wilde graag een booksleeve die perfect om zijn debuut boek paste en deze week kreeg ik de vraag van een moeder uit Amerika of ik een booksleeve kon maken voor het album aan quotes en teksten die ze over de jaren heeft verzameld om aan haar zoon op zijn 18e verjaardag te geven. Van dat soort projecten wordt mijn hart heel warm. O ja, en negen van de tien keer reken ik geen extra kosten voor dit soort orders! Deze speciale projecten maken mij gewoon onwijs blij.

  • Van waar komt de naam Thumbelara?

Om een lang verhaal kort te maken: Ik heb al jaren een (pen)vriend in Amerika, Levi. Levi is een gevangene in Louisiana en wij schrijven elkaar (heel ouderwets) brieven. Onderaan mijn brieven stuur ik altijd een gedicht of quote mee die ik mooi vind. Eén van de gedichten die ik ooit naar hem schreef was ‘Thumbelina’ van Erin Hanson, vernoemd naar het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen:

They called her Thumbelina,
She was small but very wise,
Fit in the tiniest of places,
Due to her peculiar size,
She would listen to your secrets,
Laying nestled in your hair,
Give your thoughts much needed company,
When you thought no-one was there,
With your tears large as an ocean,
She would catch them in a cup,
Worried what would happen,
If you ever used them up,
To her you were an artwork,
She painted freckles on your nose,
And sewed a little love,
Into the size tag on your clothes,
When you looked into a mirror,
Too caught up in what you lacked,
You never saw her sitting,
On your shoulder, looking back,
And it let you to start thinking,
No-one was there for you at all,
She tried to tell you she was,
But her voice was far too small,
So you spent your life not knowing,
When you thought you were alone,
That the hole you had in your heart,
Was the exact size of her own.

Levi antwoordde dat hij het prachtig vond en het gedichtje hem aan mij deed denken. ‘Eigenlijk ben jij mijn Thumbelina,’ zei hij. ‘Jij bent er ook altijd voor mij zonder dat ik je kan zien of horen. En je bent ook niet zo groot. Dat maakt jou dan Thumbelara.’ Sindsdien is dat mijn bijnaam. En aangezien Levi mijn grootste fan is, kon ik geen naam beter passend bedenken voor mijn shop dan Thumbelara. 

  • Wat staat er de kopers nog allemaal te wachten? Kan je al een tipje van de sluier lichten?

Nee, dat is topgeheim. Oké, een klein tipje van de sluier dan. Het is warm en zoet en kruidig en past perfect bij het lezen van een boek. Waarschijnlijk heb je het nu al geraden. Dit product is nog in ontwikkeling, maar ik kan je beloven dat het net even wat anders en specialer wordt dan je gewend bent. Eigenlijk net zoals mijn booksleeves

  • Wat zou je de lezers van Valeries boekenwereld nog willen meedelen?

Naast mijn creatieve uitbarstingen ben ik ook gewoon een echte boeknerd, net als jij waarschijnlijk. Ik praat graag over de pareltjes die ik vind en deel dit op bookstagram (@thumbelara). Uiteraard zou ik het heel leuk vinden als je me daar komt volgen en we door middel van onze liefde voor boeken een beetje kennis met elkaar kunnen maken.

Oh, voor dat ik het vergeet! Ik ben heel erg van ‘’be the change you want to see in the world’’ en ‘’kindness: sprinkle that shit everywhere’’ en daarom geef ik elke eerste vrijdag van de maand, geheel belangeloos, een booksleeve weg in de Colleen Hoover’s Cohorts groep op Facebook. Dit doe ik al een jaar lang met veel plezier en het zou ontzettend tof zijn als jij je ook voor deze groep aanmeldt.

Enneh…misschien wel het aller belangrijkste: lekker blijven lezen!

Ik hoop dat jullie net als ik ontzettend genoten hebben van alle antwoorden die Lara ons wilde mee delen! Lara, ontzettend bedankt voor alle moeite en de prachtige booksleeves die je maakt! Ben je ook benieuwd hoe Lara haar booksleeves er uit zien? Neem dan snel een kijkje via volgende link en op haar instagram!

Tot snel, Lore

 

www.thumbelara.etsy.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *