blogpost

Sfeerverslag: Boekenbeurs 9/11 en 12/11 (nocturne en laatste dag)

Aan alle mooie liedjes komt helaas een eind. Maar voor de Boekenbeurs in mijn hoofd echt voorbij is, neem ik jullie nog een laatste keer mee naar Antwerpen. Op 9 november bezocht ik de nocturne en op 12 november genoot ik van de allerlaatste dag tussen de boeken.

9 november

Het leuke aan de nocturnes op de Boekenbeurs is de rust. Er waren relatief weinig mensen, wat maakte dat er veel ruimte was om tussen de boeken door te lopen en een langer praatje te slaan met de auteurs. Ik keek vooral uit naar Toni Coppers om De zomer van de doden te laten signeren en naar Marnix Peeters die met veel plezier een ’tapifant’ (kruising tussen een tapir en een olifant) tekende in mijn exemplaar van In elke vrouw schuilt haar moeder.

12 november

De dag begon met een thrillerhoogstandje. Niemand minder dan M. J. Arlidge (auteur van Iene miene mutte) en David Hewson (auteur van The Killing en Het Poppenhuis) bezochten de Boekenbeurs. Samen met de Nederlandse thrillerauteur Nathalie Pagie (bekend van o.a. Paradijsvogels en Casa Familia) en thrillerexpert John Vervoort bezorgden zij ons een zeer boeiende lezing over thrillers en hun ervaring met het schrijfproces van deze boeken.

Ik liet mijn boek Paradijsvogels signeren door Nathalie Pagie en was blij haar eindelijk eens te ontmoeten. Maar dat was niet alles voor de thrillerliefhebbers. Ook uitgeverij Lannoo zorgde voor een geweldig affiche met Anja Feliers, Bart Debaut, Piet Baete, W. A. Dehairs, Ann Van Loock en Petra Doom. Elke auteur vertelde kort over zijn of haar nieuwste boek en over hun ervaringen met het schrijven van een thriller.

Voor mij was het absolute hoogpunt die dag dat ik eindelijk mijn derde boek van De Kleine Odessa – De val van Scribopolis kon laten signeren door Peter Van Olmen!

Helaas zit deze 81e editie van de Boekenbeurs er weer op. Ik tel alvast af naar volgend jaar!

Liefs,

Valerie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *