blogpost,  Getest

Getest: Marlistories april ‘Sprankels’

Jullie kennen ondertussen allemaal de boekenboxen wel waar je één, soms twee boeken, in terugvindt en die aangevuld worden met leuke goodies die (hopelijk) bij het thema van de box en het boek passen. Maar heb je al gehoord van een digitale boekenbox?

Ik tot enkele weken geleden nog niet. Maar toen passeerde er een berichtje op Facebook van Marieke die een geweldig idee had gelanceerd: Marlistories. Wat is dat? Een digitale boekenbox! Of zoals ze het zelf omschrijft:

‘Marlistories is een digitaal boekenbox-abonnement. Dat betekent dat je in een jaar tijd een heel boek ontvangt opgedeeld in afleveringen (wekelijks of maandelijks). Elke keer krijg je daar leuke extraatjes bij, zoals filmpjes, audioversies van het verhaal, achtergronden en inspiratie. Net zo sprankelend en verrassend als een ‘normale’ boekenbox, maar dan online. Wat krijg je elke week/maand?
Een aflevering in je mail, tot na een jaar je boek/verhalenbundel compleet is
Toegang tot de community met alle extraatjes
Na een jaar desgewenst complete e-book gratis toegestuurd
Na een jaar desgewenst fysiek boek tegen verzendkosten toegestuurd
Wat voor extraatjes zijn het eigenlijk?
Denk aan:
Leuke links naar Youtube filmpjes of interessante websites
Achtergronden bij het verhaal
Extra verhalen (die bijvoorbeeld spelen in dezelfde wereld)
Wallpapers
Recepten
Audioboeken van het hoofdstuk/verhaal
Wat ik verder maar bedenk om jou blij te maken!
Deze extraatjes deel ik op de speciale Facebook-pagina van die aflevering, waar je toegang toe krijgt.’

 Dit idee stond me wel aan aangezien het slechts 1,99 euro per maand kost! Ik vind het een heel leuk alternatief voor de klassieke en gekende boekenboxen die vaak toch duurder worden, zeker met verzendkosten. Ik nam een proefabonnement op Sprankels (april), Verblind (mei) en Dansen tot de zon opkomt (juni) zodat ik de eerste aflevering kan lezen en jullie kan vertellen wat ik van dit abonnement vind. En vandaag wil ik graag mijn mening over Sprankels aflevering 1 met jullie delen!

We bevinden ons aan het begin van een spiritueel verhaal met in de hoofdrol een jonge balletdanseres en een engel. Ik heb erg genoten van het korte fragment en word enorm geprikkeld door het idee dat je elke week een stukje van het verhaal ontvangt, met de mogelijkheid om helemaal op het eind het boek aan te kopen in zijn geheel. Voor 1,99 euro per maand vind ik dit zeker de moeite (prijs van het e-book al inbegrepen!). De goodies bij dit fragment zijn enkele afbeeldingen die je vrij mag downloaden, en link naar het audioboek en leuke filmpjes, testjes en vragen die bij het thema aansluiten.

Ik denk dat dit abonnement ideaal is voor lezers die relatief weinig tijd hebben en er daardoor vaak niet in slagen een volledig boek uit te lezen. Omdat ze geen tijd hebben om voldoende pagina’s te lezen en daardoor niet meer kunnen volgen bijvoorbeeld. Deze fragmenten van Marlistories zijn vrij kort en zijn geschikt om te lezen net voor je gaat slapen of als je na je werk thuis komt en graag wil ontspannen, maar niet veel tijd hebt of te moe bent om nog aan een boek te beginnen. Ik weet nog niet zeker of ik zelf het abonnement zelf ga afsluiten, maar ik kijk alvast uit naar een voorproefje van het verhaal voor deze maand en wie weet ben ik dan al abonnee! Ik ervaar alleszins hetzelfde gevoel van nieuwsgierigheid als tijdens het wachten op een echte boekenbox.

Meer informatie vind je op de website van Marlistories.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *