Liefdestips aan mezelf
blogpost

Liefdestips aan mezelf – boek én serie

In 2017 verscheen Liefdestips aan mezelf van Sylvia van Driessche. Een boek voor jongeren, waarin je een inkijkje krijgt in het dagboek van Olivia die best wel wat hulp in de liefde kan gebruiken. Het boek verscheen met deze cover:

Olivia Jacobs is 17 jaar wanneer haar moeder wordt opgenomen in een psychiatrische instelling en ze noodgedwongen verhuist naar de villa van haar vader. Nu ja villa… Voor haar is het meer een extreem grote gevangenis waar zij de allerkleinste kamer in krijgt. Haar vader definieert ze als ‘een beroemdheid die ik niet ken en waar ik dus ook geen fan van ben’. Dat in combinatie met haar stiefmoeder en Instagramverslaafde stiefzus Lily-Rose, maken haar leven tot een hel. Intussen schrijft Olivia in haar dagboek alles over haar versierpogingen op Max, haar Grote Liefde. Maar omdat het eigenlijk niet zo vlot loopt, roept ze de hulp in van haar beste vriendin en flirtkoningin Billy. Daardoor komen Olivia’s twee werelden, de wereld van haar familie die ze probeert te negeren en de wereld van de liefde die ze sinds kort bestudeerd, dichter bij elkaar dan ooit…

Ondertussen zijn we heel wat jaren verder en is er heel veel veranderd in onze maatschappij. Eentje daarvan is de bespreekbaarheid van mental health issues. En wat er zeker ook is veranderd, is dat je sinds kort naar de serie Liefdestips aan mezelf kan kijken via GoPlay (van Play4). Daarnaast is het boek ook opnieuw verschenen met een aangepaste cover:

Als je je afvraagt welke versie je best kan lezen, kan ik je vertellen dat beide uitgaves sterk van elkaar verschillen. De oorspronkelijke editie is veel braver en de heruitgave lijkt natuurlijk veel meer op de serie (al zijn er nog enkele verschillen). En de serie is wat mij betreft een schot in de roos.

Als je de serie wil gaan kijken, moet je je wel even voorbereiden op de intensiteit en de trigger warnings zeker in acht nemen. Desondanks de heftige scènes vond ik de serie geweldig! De thema’s die openlijk worden besproken, zijn zo ontzettend belangrijk dat ik blij ben dat er ruimte is om over deze dingen te praten. Ik wil natuurlijk niets spoilen over de reeks want hij is veel te leuk om niet zelf te gaan kijken!

Ik werd door de uitgeverij ook uitgenodigd op een exclusieve avond met de auteur over het boek en de serie. Het was een heel gezellige avond met andere boekenbloggers en de auteur horen praten over het boek en de serie maakte het nog leuker!

Dus bij deze: kijk- én leestip!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *