blogpost,  To Be Read

Top 2 van de maand februari

Wij lezen heel wat boeken in één maand en overladen jullie met recensies. Maar welke boeken moet je nu echt zeker gelezen hebben? Wij tippen ons favoriete boek van deze maand!

Marloes:
Ja, daar is februari weer. Een korte maand en dus heb je dan natuurlijk minder tijd om boeken te lezen. Maar toch heb ik zeker weer een fantastisch boek gelezen. Stiekem? Het zijn er twee! Maar goed; de ene is voor volwassenen en de andere voor young adult. Dat mag wel, toch?

Het eerste boek is Het beste voor iedereen van Erik Rozing. Dat boek is zo speciaal omdat het over een heel beladen onderwerp gaat. Het gaat namelijk over een vrouw die besluit zelfmoord te plegen. Gepland en wel. Ze is klaar met haar leven. Rozing vertelt je hoe haar laatste 14 dagen eruit zien. Heel indrukwekkend.

Het boek dat past bij de young adult is De geschiedenis van Jane Doe. Dit boek bespreekt, bijzonder genoeg, ook de psychische wereld. Het beschrijft het verhaal van een jongen die een meisje met depressies ontmoet. Het boek bevat humor, maar komt ook keihard binnen. Vandaar ook zeker mijn favoriet!

Valerie:
Leuk dat Marloes De geschiedenis van Jane Doe tipt want die ligt nog op mijn TBR-stapel!

Maar goed, ook ik las lekker veel boeken in februari en kan echt niet kiezen. Als Marloes mag vals spelen, ik toch ook?

Als non-fictie boek tip ik absoluut het fantastische Feministen dragen geen roze (en andere leugens). Ik heb van begin tot einde enorm genoten van de getuigenissen, anekdotes en verhalen en ben meer en meer gaan beseffen hoe groot de ongelijkheid de dag vandaag nog is. Echt een heerlijk boek!

Daarnaast las ik een bijzonder sterk jeugdboek: Mij pak je niet van Martine Glaser, over de gevolgen van de leugenachtige tabaksindustrie. Een thematiek die toch steeds belangrijker wordt bij jongeren. Binnen young adult las ik Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel en ook dat boek blies me echt omver. Geen standaardthriller, maar psychologisch enorm goed uitgewerkt!

Welk boek raad jij ons aan?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *