blogpost,  Bookhaul

Bookhaul augustus

Augustus was een bijzondere maand, op veel vlakken. We kregen een immens hete zomer over ons heen, daarna werd het even bijna herfst en er verschenen enorm veel mooie boeken. En dat laatste zie je toch wel aan mijn buit van augustus. Kijk je mee?

In totaal mocht ik in mijn kast plaatsmaken voor 20 nieuwe boeken! Dat is echt heerlijk veel! Van deze 20 kocht ik er zelf 10 (mooi de helft!), kreeg ik er 2 en ontving ik er 8 ter recensie.

Normaal koop ik per maand nooit zoveel boeken zelf (tenzij het Boekenbeurs is haha) en dit keer is de schuldige het Boekenfestijn, dat gisteren in Hasselt neerstreek. Daar kocht ik 8 titels: De Bijenkoningin van Cristina Caboni (ik las eerder De Bloementuin van haar en vond dat een heel mooi boek), Hallo, tot ziens en alles daartussen van Jennifer E. Smith (omdat ik een tijdje geleden Het Lot las, mocht deze niet ontbreken), De verzekering van Joost Heyink, Alleen met de goden en Onder een hemel van sproeten van Alex Boogers, Het meisje op de rots van Lucinda Riley (hier moet ik geen uitleg bij geven als je weet dat deze auteur ook De Zeven Zussen schreef), Twintig regels liefde van Rowan Coleman en Loutering van Guido Eekhaut.

Ook kocht ik deze maand Fuck the Quarterlife Crisis en De edele kunst van Not Giving A F*ck. De discussie over zelfhulpboeken volgt later, maar ik kan alvast zeggen dat ik even in een moeilijke periode heb gezeten tijdens de zomervakantie. En toen ik me terug iets beter voelde, wilde ik actief aan de slag gaan om het probleem aan te pakken en op te lossen. Maar zoals net gezegd, hierover later meer.

Niets om het lijf van Kaat De Kock belandde bij mij na een swap met mijn boekenvriendin Irene en Vriendschapsverzoek kreeg ik van mijn lieve vriend cadeau.

Aan het begin van deze maand ontving ik Body Positive Power. Ondertussen heb ik het boek uitgelezen en een uitgebreide recensie en discussie volgt later. Ook ontving ik het zesde deel rond The Vandiesel Company De Zevende Macht van Dirk Vanderlinden, het vierde deel rond De Zeven Zussen Parel (feestje), In dromen lieg je niet (waarvan Netflix een productie wil), Asel van Leen Dendievel en Duivelskruid. Die laatste las ik gisterenavond uit en gaat komende week nog even extra in de kijker worden gezet want op woensdag 5 september vindt de boekvoorstelling plaats in Antwerpen. En jullie zijn allemaal welkom!

Dan blijven alleen nog Chemie van Kaat De Kock en Circe van Nell De Smedt over. Die ontving ik omdat ik iets heeeeeel erg leuks mag doen: ik ben namelijk officieel vanaf vandaag YA-ambassadeur voor Clavis Young Adult!

Ik ga nu even een plekje zoeken in de kast om al deze mooie boeken een plaatsje te geven! Welke boeken kocht jij deze maand?

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *