Coming soon
blogpost

Coming soon juni

Daar is de zon, daar is de zomer! En bij de zomer horen ook nieuwe brochures en tal van nieuwe boeken! De boeken waar ik naar uitkijk en die in juni verschijnen, zijn wat talrijker dan anders dus neem zeker je lijstje er even bij…

De Allergrootste

De allergrootste – Davide Morosinotto – Pelckmans
Kanton, 1770. De zesjarige Yu heeft haar ouders nooit gekend. Ze werkt in het theehuis van de opvliegende Bai Bai, die elke gelegenheid aangrijpt om haar te vernederen of te slaan. Op een dag ontmoet Yu haar leeftijdgenootje Li Wei, een jongen die bedreven is in de krijgskunst. Yu vraagt hem om haar te leren vechten. Dat het meisje talent heeft, is meteen duidelijk.
Als Yu enkele jaren later ontvoerd wordt door de bloeddorstige piraten van Gouden Draak, zijn het haar vechtkunsten die haar leven redden. In plaats van haar te doden, neemt Gouden Draak haar op in de bemanning. Dit is het begin van Yu’s leven als piraat. Op negentienjarige leeftijd wordt ze commandant van een hele vloot, die algauw meer dan honderd schepen telt. Haar naam terroriseert de Chinese Zee, haar macht lijkt eindeloos.
Maar Yu’s roem heeft haar een even krachtige als mysterieuze vijand bezorgd… Een vijand die nergens voor terugdeinst en één doel voor ogen heeft: het vernietigen van de wushu van Lucht en Water, de legendarische vechtkunst waar Yu de allergrootste meester in is.

Politie niet betreden  -   Ik ken jouw geheim

Ik ken jou geheim – Daphne Benedis-Grab – De Fontein
Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.
Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd – brugklassers die elkaar nauwelijks kennen – op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.
Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?

Best of YA   XS  -   Over straatfiguren en wegpiraten

Over straatfiguren en wegpiraten – Mijke Pelgrim – Best of YA
Brugklasser Dex is helemaal blij als hij op schoolreis naar Canterbury gaat. Samen met zijn vrienden Brian, Wahid, Luuk en Freddy verheugt hij zich op vier dagen snacken, lol trappen en vrij zijn. Maar Engels praten, daar doet Dex niet aan, dus de straatinterviewopdracht die de klas krijgt, is een probleempje. Het Engelse eten is ook niet altijd om over naar huis te schrijven. En wat is er met de buschauffeur aan de hand? Dex en zijn vrienden moeten met hun vooroordelen aan de slag en ervaren dat je, als je een eindje verder kijkt dan je eigen voordeur, de beste verhalen tegenkomt.

Liefdeloos

Liefdeloos – Alice Oseman – Best of YA
Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, is Georgia klaar om de liefde te vinden. En met haar extraverte kamergenoot aan haar zijde en een plaats in de Shakespeare Society, lijkt haar tienerdroom steeds dichterbij te komen. Maar door haar romantische plan drijft ze steeds verder van haar vrienden af. Ze vraagt zich af waarom liefde zo gemakkelijk lijkt voor anderen, maar niet voor haar. De woorden die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt – aseksueel, aromantisch – maken Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of is ze al die tijd op zoek geweest naar het verkeerde?

Liefde op het tweede gezicht

Liefde op het tweede gezicht – Sally Thorne – HarperCollins
Ruthie is de tijdelijke manager van de Providence Luxury Retirement Villa en is van plan om de nieuwe eigenaar te laten zien wat ze kan. Maar dan rijdt Teddy Prescott, de zoon van de eigenaar, op zijn ronkende motor haar leven binnen. Knap, met een wilde bos haar, tatoeages op beide armen en… dakloos. Een verwend en onverantwoordelijk rijkeluiszoontje, concludeert Ruthie.
Van zijn vader mag hij in een van de huisjes op het terrein gaan wonen, maar alleen als hij ook meewerkt op het resort. Ruthie heeft nog wel een vacature: assistent van de steenrijke zussen Parloni, die ook op het resort wonen. Gegarandeerd dat hij binnen drie dagen huilend ontslag neemt en dus weer moet vertrekken. Of maakt ze nu de grootste fout van haar leven?

Een vlucht naar jou

Een vlucht naar jou – Madelein Kerseboom – Xander
In Een vlucht naar jou, het eerste deel in de Vlucht-serie van Madelein Kerseboom, vliegt Esmee als stewardess de hele wereld over. Thuis wacht haar vriend Melvin op haar, al heeft hij het even druk met zijn eigen carrière als bestsellerauteur. Esmee lijkt haar leven helemaal op orde te hebben, maar haar relatie loopt stroef. Als ze tijdens een vlucht naar Buenos Aires de knappe Javier tegenkomt, kan ze de verleiding dan ook niet weerstaan, en een stormachtige affaire begint. En juist dan slaat in Melvins leven het noodlot toe… waardoor hij haar harder nodig heeft dan ooit. Terwijl Esmee hem te hulp schiet, ontdekt hij haar geheim en valt hun leven als een kaartenhuis in elkaar. Is alles wat ze samen hebben opgebouwd voorgoed kapot?

De liefdeshypothese

De liefdeshypothese – Ali Hazelwood – The House of Books
Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *