blogpost,  Recensie

Zonder mij – Dani Atkins (Lisa)

Zonder mij
Categorieën: ,
Author:
Genre:
titel:
leeftijdscategorie:

Het duurde langer dan normaal om mijn gedachten op een rijtje te zetten voor dit boek. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik er weinig slechts over kan zeggen, behalve dat het mijn ding niet was. Maar aangezien deze review geschreven is vanuit mijn standpunt, kan deze wel een vertekend beeld geven.

Maggie staat op het punt te trouwen met haar verloofde Ryan en heeft net gehoord dat ze hun eerste kindje verwachten. De toekomst kan er niet beter uitzien volgens haar. Hier komt al snel verandering in als Maggie een ongeluk krijgt en in coma raakt. Zes jaar later wordt ze wakker om te ontdekken dat haar toekomst in rook is opgegaan. Terwijl Maggie nog rouwt om haar oude leven, wordt ze geconfronteerd met het feit dat  de rest van de wereld gewoon is doorgegaan.  Haar verloofde Ryan is getrouwd en heeft een dochter. Maggie kan niet anders dan jaloers de zijn op Chloë. Maggie heeft het gevoel dat Chloë haar perfecte leven heeft overgenomen.

Zonder mij heeft een interessant concept. Het stelde me enkel een beetje teleur in de uitwerking. Ik heb het gevoel dat er zoveel meer mee gedaan kon worden. Er was voor mij geen klik met de verschillende hoofdpersonages. Hierdoor was ik niet emotioneel geïnteresseerd in hun doen en laten. Dit zorgde ervoor dat ik niet echt geraakt werd wanneer er iets met hen gebeurde. De achterflap beloofde me een hartverscheurend verhaal. Ik moet bekennen dat dit boek me niet op deze manier heeft geraakt.

Dani Atkins vertelt het verhaal vanuit de standpunten van de twee vrouwen. Dit had de bedoeling om sympathie op te wekken voor beide vrouwen, maar zoals ik hierboven reeds vermeldde, had dit bij mij niet het gewenste effect. Zonder in al te veel details te treden, kan ik wel zeggen dat ik teleurgesteld was in het einde. Ik heb persoonlijk niets tegen open eindes als ze geplaatst kunnen worden in het verhaal. Naar mijn gevoel kwam deze uit het niets en nogal abrupt.

Mijn mening is slechts één van velen. Er zijn genoeg mensen die wel fan zijn van Dani Atkins en haar verhalen. Maar spijtig genoeg ben ik daar niet één van.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *