blogpost,  Kerstmis

Twaalf slapeloze nachten!

Het zesde en laatste lijstje is een genot voor de thrillerlezers onder ons: twaalf titels die je mogelijk een slapeloze nacht bezorgen! En wij zijn niet verantwoordelijk… Maar je mag deze boeken echt niet missen als je houdt van een spannende avond. Helemaal geschikt om te lezen als het vroeg donker is…

Cel 7 – Kerry Drewery – Luitingh-Sijthoff
Dit boek staat bij mij (Marloes) momenteel zeker op één. Het verhaal gaat over een meisje dat een moord heeft gepleegd (tenminste, dat wordt gedacht). Ze heeft bekend en is in het cellencomplex geplaatst. Elke dag zal ze een cel verder gaan, tot ze in cel 7 de doodstraf krijgt. De mensen in het publiek van een commercieel programma mogen ondertussen over haar lot beslissen. Elke dag krijgen zij informatie over de moord, het meisje en het onderzoek. Zij worden gemanipuleerd en kunnen hun keuze maken. Dit boek is tot de laatste bladzijde razend spannend. Het verhaal boeit je vanwege de psychologische spanning, de enorm indrukwekkende gebeurtenissen en de manipulatieve elementen die het boek rijk is! Lezen dus!

Preta – Sterre Carron – Witsand
Dit boek heeft een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik speel namelijk zelf een rol in dit boek. Uiteraard werd enkel mijn naam gebruikt en heb ik verder niets met het personage te maken, maar toch is het een speciaal boek. Ik heb tijdens dit boek meermaals gekeken of er niemand in de buurt was en meer dan één lamp of kaarsje aangestoken. Dit is een boek dat je doet gruwelen dat het geen naam heeft. Het boek is bijzonder goed geschreven en is dus zeker een aanrader als je van een avondje spanning houdt.

Belofte maakt schuld – Sara Pinborough – The House of Books
Ik (Lore) las het boek deze zomer en aan het begin denk je dat het een gewoon verhaal is over een alleenstaande moeder en haar dochter. Tot je wat pagina’s verder komt. In dit boek lees je hoe ver iemand kan gaan om wraak te nemen. Het hele boek lang lig je te gissen en te gokken wie het kan zijn die het gezin in de gaten houd. Ik heb de hele tijd meegeleefd met de personages. Dit boek trekt je zo mee het verhaal in. Laat dus zeker een lampje branden terwijl je in dit boek verdrinkt.

De Tattooverzamelaar – Alishon Belsham – The House of Books
Als je echt een angstaanjagende en lugubere thriller zoekt, ben je met dit boek op het juiste adres. Het boek verscheen afgelopen september en ik heb hem in één ruk moeten uitlezen omdat ik het niet aankon van de spanning en zenuwen. Want welke gek vilt mensen om hun tatoeages van hun lichamen te snijden?
Wanneer Marni Mullins, een tatoeëerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Pas op voor de buren – Hilde Vandermeeren – Uitgeverij Q/Volt
Hilde Vandermeeren schrijft steengoede thrillers. Dat bewees ze al meerdere keren. En ook dit boek kan je enkele slapeloze nachten bezorgen. Zeker voor tere hartjes zoals het mijne!
Een straat met vier huizen. 
En vijf geheimen.
Ruth is een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden zowel voor haar vriend Matthew als voor haar omgeving. Haar moeder heeft haar geleerd dat je de buren nooit mag vertrouwen.
Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder. Bij haar moeder had de ziekte fatale gevolgen.

Onderbuik – Tine Bergen – Bakermat 
Het college van Vianne staat in rep en roer wanneer Sander en Lotte, een jong koppeltje, plots verdwijnen. Niemand weet waar ze zijn, of waarom ze hebben besloten ervandoor te gaan. Of is er iets erger gebeurd? Wanneer Nina, Sanders zus, een blog begint om haar broer terug te vinden, laat de zaak Vianne niet meer los. Vastbesloten om antwoorden te vinden, start ze haar eigen onderzoek. Maar al gauw raakt ze verstrikt in een web van intriges, en daar geraakt ze niet zo gemakkelijk weer uit… Deze spannende jeugdthriller zit vol aanwijzingen en tips, die de lezer aanmoedigen om, net als Vianne, zelf op onderzoek uit te gaan.

Wild – Mel Wallis de Vries – De Fontein 
Ik lees de boeken van Mel al sinds mijn jeugdjaren omdat ik ze elke keer weer fantastisch vind. Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…

Truth or Dance – Chinouk Thijssen – Clavis
Truth or dance: ballet, dans, trilogie, booktuber, WhatsApp, vriendschap, young adult, van eigen bodem, Nederlands, door de auteur van Fataal spel. Eerste deel van de nieuwe trilogie Truth or Dance, over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults. Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Pretty Boy – Ingrid Oonincx – De Crime Compagnie
Als Hannah de geheimzinnige Jack ontmoet denkt ze dat ze de man van haar leven gevonden heeft. Als er in hun omgeving een kind vermist wordt doet hij heel raar. Hannah zit met veel vragen. Waarom vertelt hij nooit iets over zijn jeugd in Canada? Wie is Jack nu echt? Is hij wie hij zegt te zijn? Hannah had alle vertrouwen in Jack maar nu begint ze zo stillaan toch haar twijfels te krijgen. Als dan ook nog hun eigen zoon verdwijnt en Hannah er helemaal alleen voor staat weet ze niet meer wat te doen. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is komt Hannah voor nog wat meer verrassingen te staan.

Voor het laatst gezien – Caleb Roehrig – Van Goor
Dit boek gaat over Flynn. Op een dag hoort hij dat zijn vriendin, January, verdwenen is. Hij is helemaal kapot van dit bericht en gaat op onderzoek uit. Al snel ontdekt hij echter dat zijn vriendin een rookgordijn op heeft geworpen en dat haar verhaal van leugens aan elkaar hangt. De focus verschuift VAN de verdwijning NAAR de reden achter de verdwijning. Tegelijkertijd ontstaat een tweede probleem: de homoseksualiteit van Flynn. Zijn worsteling daarmee en zijn schuldgevoel jegens January spelen hem parten. Dit boek is rijk aan boeiende thematiek, heeft veel verrassende wendingen en is interessant van A tot Z. Het hoge dramagehalte maakt het af en toe wat ongeloofwaardig, maar het is een boek dat je zeker zou moeten lezen!

Dit is allemaal waar – Lygia Day Peñaflor – Young & Awesome
Dit boek is denk ik een boek dat je de hele nacht wakker kan houden, door de manier waarop het vorm is gegeven. Het verhaal op zichzelf is niet zo spannend, maar Peñaflor beschrijft het op een bijzondere wijze. Ze laat elk personage op een andere manier een stukje van het verhaal vertellen. Dat kan door bijvoorbeeld een dagboek, maar ook door een verhoor of een opgenomen stukje video. Op die manier krijg je als lezer via allerlei wegen informatie en kun je zelf uitzoeken hoe het werkelijke verhaal in elkaar zit.

In de maneschijn – M.J. Arligde – Boekerij
Dit boek is, ook al is het verhaal wat clichématig opgezet, zeker een super spannend boek dat je goed uit de slaap kan houden. Het gaat over rechercheur Helen Grace. Ze is net bekomen van haar vorige zaak (eerdere delen van Arligde) wanneer ze geconfronteerd wordt met nieuwe moorden. Stelletjes gaan kamperen in een bos wanneer een van de twee geliefden uit de tent wordt gehaald. De persoon krijgt de kans om te vluchten, maar de dader jaagt op hem en doodt hem met pijlen. De man wordt, vermoord, teruggevonden, hangend aan een boom. Grace mag uitzoeken wat er gebeurd is. Het verhaal is gruwelijk, bloederig en zeer zeker spannend. Hoewel het soms duimendik bovenop het verhaal ligt dat de schrijver iets inzet om het spannend te maken, loont het wel: het boek is zeker spannend!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *