blogpost,  Recensie

Zijn traktatie – Penelope Bloom (Valérie)

Ryan leidt een keten van bakkerijen die ‘De Bubbelige bakker’ heten. Als hij voor zijn baas William een bedrijfsevent voor Halloween moet organiseren, schakelt hij de hulp in van de kunstzinnige Emily om te helpen bij het maken van posters en decors. Emily geeft kunstlessen in het rusthuis van de oma van Hailey. Ze heeft het niet breed maar eindelijk lijkt ze erkenning te zullen vinden voor haar talent want ze is toegelaten tot een kunstacademie in Parijs.
Het klikt meteen tussen Ryan en Emily en het lijkt er zelfs op dat Ryan voor één keer een vrouw niet zal kunnen resetten en tot de voor hem o zo onvermijdelijke friendzone zal kunnen veroordelen. Hun klik is ook Ryans huisgenoot Steve en William niet ontgaan. Samen doen ze allerlei succesvolle en minder succesvolle pogingen om de twee te koppelen en ook de oma van Hailey doet er regelmatig een schepje bovenop.
Maar het vertrek van Emily naar Frankrijk komt steeds dichterbij en tijdens het feest lijkt het erop dat ook Ryan een beslissing genomen heeft.
Kiest Emily voor een carrière of volgt ze haar hart?

Zijn traktatie is het derde deel in de Verboden vruchten-serie.
Deze keer volgen we Ryan, de ondertussen ex-collega van Hailey, uit het tweede deel van deze reeks: Haar kers.
Ook hier maakten we al eerder oppervlakkig kennis met Ryan maar nu draait het boek volledig rond hem.

Uit dit derde deel blijkt nog maar eens de voorliefde van Bloom voor onafhankelijke, creatieve en elk op hun eigen manier sterke vrouwen, die hun dromen najagen, ook al slagen ze er nauwelijks in om het hoofd boven water te houden. Bij voorkeur vinden ze de liefde bij rijke, succesvolle en zelfzekere zakenmannen die af en toe voor hen door het stof moeten kruipen om hun liefde voor zich te winnen.

Ik moet wel bekennen dat ik dit deel het minste van de drie vond. Het verhaal komt wat trager op gang en de koppelacties van William en Steve zijn nogal vergezocht. Maar de gevatte opmerkingen en het cynisme van ‘dirty grandma’ zijn dan weer wel grappig en doorbreken de sleur een beetje.

Het einde van het verhaal komt zo uit een romantische film en is zo mogelijk nóg voorspelbaarder waardoor ik uiteindelijk mijn interesse verloor. Ik hoopte nog op een originele plot maar die kwam er niet waardoor ik toch enigszins teleurgesteld de laatste pagina omdraaide. Jammer, maar Zijn traktatie kon me niet overtuigen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *