blogpost,  Recensie

Muze – Laini Taylor (Lisa)

Muze
Categorieën: ,
Author:
Genre:
Publishers: ,
titel:
leeftijdscategorie:

De lezers die Valeries Boekenwereld al een tijdje volgen, zullen wel weten dat ik een paar maanden geleden vol lof was over Zonderling. Ondertussen is het vervolg ook uit en spoiler alert: ik vind het geweldig!

Muze begint vlak na het einde van Zonderling. Lazlo en Sarai proberen ervoor te zorgen dat Minya geen wraak neemt op de stad Ween. Tegelijkertijd mogen ze haar ook niet te kwaad maken, want ze heeft Sarai’s ziel nog steeds in haar macht. In dit tweede deel krijgen we meer uitleg over de goden die 17 jaar geleden zijn uitgemoord. Wie waren ze en hoe zijn ze opeens uit het niets in Ween beland? Alle puzzelstukken vallen in deze conclusie samen. Zoals wat er precies gebeurd is op de dag van het Bloedbad. Laini Taylor laat tegelijkertijd de ruimte vrij voor eventuele spin-offs in de toekomst. Ik houd alvast mijn vingers gekruist en ogen open.

Laini Taylor heeft met deze hele serie een wereld gecreëerd, waar ik dolgraag eens naartoe zou willen reizen. Haar prachtige schrijfstijl zorgt ervoor dat je meteen in het verhaal wordt gezogen. In Zonderling had ik vooral emotioneel geïnvesteerd in Lazlo en Sara. In Muze komt daar verandering in. Je brengt meer tijd door met Sarai’s familie. Vooral Minya heeft me verrast.

Op het eerste zicht lijkt ze een jong meisje dat geobsedeerd is door wraak voor haar vermoorde familie. Er blijkt echter veel meer achter haar boze gezicht schuil te gaan. Laini Taylor experimenteert hier opnieuw met een grijze schurk. Hier bedoel ik mee dat de schurk gemaakt is door zijn omstandigheden.

Het boek mag dan wel een dikke 400 pagina’s tellen, ik ben er doorgevlogen. De kleine cliffhangers op het eind van elk hoofdstuk zorgen ervoor dat je wilt  blijven lezen. Zoals ik in mijn recensie van Zonderling al aangaf, was het een tijd geleden dat ik nog zo een klik had gevoeld met een YA-boek. Ik dacht dat ik er te oud voor was geworden. Deze serie heeft me duidelijk van het tegendeel overtuigd. Het heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw YA-boeken durf op te pakken. Ik ben het hiervoor erg dankbaar voor!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *