Zeven zotgevallen
blogpost,  Recensie

Zeven Zotgevallen: voorleesverhaaltjes voor in de lente – Bieke Vanlaeken (blogtour)

Zeven Zotgevallen bevat dankzij dit nieuwe boekje ook een tweede bundel boordevol voorleesverhaaltjes of verhaaltjes om zelf te lezen.

Zeven Zotgevallen springt de lente in! Het seizoen waarin krokussen verliefd worden, vogels roddelwedstrijden houden, paaseieren hun hoogtevrees overwinnen en koeien zich van hun meest verrassende kant laten zien! Zelfs al toont april zijn grillen, stralen zal je altijd na het lezen van deze zotte voorleesverhalen.

Je kan de verhalen zelf lezen vanaf ongeveer 9 jaar of voorlezen aan kinderen vanaf 6 jaar. Beide opties zijn interessant en zullen zorgen voor leesplezier. Het boekje bevat zeven korte verhaaltjes die volledig zijn geschreven op rijm. Ik vond bijna alle verhalen in dit boekje leuk en goed gevonden. De rijmwoorden voelen bijna overal zeer natuurlijk waardoor het fijn is om voor te lezen en er een interactieve sessie van te maken. Ook beginnende lezers zullen genieten van het zelf lezen omdat het schema op rijm het iets makkelijker maakt om dit te lezen.

Het is geen dik boekje, maar wel mooi vormgegeven en de illustraties van Kim Braekevelt geven een extra touch aan de kortverhalen. Omdat het volledig in kleur is gedrukt, zullen de kinderen genieten van de details die Braekevelt heeft toegevoegd, zoals gezichtjes en emoties op de bloemen. Toch vind ik het boekje eerder aan de dure kant. Je betaalt 16 euro voor zeven verhalen van elk drie bladzijden. Dat is misschien een werkpuntje.

Het nieuwe boekje past wel heel mooi bij het vorige dat zich in de winter situeerde en ik denk dat we dit jaar ook nog een zomer- en herfsteditie mogen verwachten in deze reeks. Al moet ik toegeven dat ik ook niet kan wachten op een ‘echt’ nieuw boek van Bieke Vanlaeken want ook haar jeugdboeken voor iets oudere kinderen kunnen me bekoren.

Zeven Zotgevallen: voorleesverhaaltjes voor in de lente is een leuk vervolg op de winterverhaaltjes en zal zeker zorgen voor heel wat (voorlees)plezier. Je kan kinderen het boekje zeker zelf laten lezen, maar ik denk dat zowel jongere als oudere kinderen ook zullen genieten van een voorleessessie. Eindeloos plezier dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *