blogpost,  Recensie

Zei mijn vrouw – Marnix Peeters

In dit dunne boekje bundelt Marnix Peeters zijn kijk op het leven. Niet alleen zijn gevoelens en gedachten, maar ook en vooral die van zijn vrouw. Ze praten over banale, alledaagse dingen, over vogels en over vrijheid en over zijn leven als schrijver en huisman.

Pottwal Publishers is een nieuw uitgeefinitiatief waarbij de auteur zelf centraal staat. Op logistiek vlak werkt deze uitgever samen met WPG België. Zei mijn vrouw is het eerste boek dat Marnix Peeters op deze manier uitgaf en sinds kort is ook het tweede boek te bewonderen in de boekhandel: In elke vrouw schuilt haar moeder.

Het is in uitgave een klein, dun boekje, maar de inhoud biedt veel meer dan je op het eerste zicht zou denken. Het verhaal biedt de lezer een kijk in het leven en de conversaties van Marnix Peeters en zijn vrouw. De eerlijke alledaagsheid die deze gesprekken uitstralen, maakt van dit boek een item om te koesteren. Ik heb meermaals geglimlacht en heb het in één keer uitgelezen. Maar ook andere emoties worden getriggerd: romantiek, nostalgie en vriendschap zijn dagdagelijkse thema’s, maar Peeters brengt ze met zoveel warmte en zo tot in de kern, dat je niet anders kan dan verliefd worden op dit boek.

Deze columns hebben niet veel meer nodig dan eerlijkheid, Marnix Peeters zelf en uiteraard zijn vrouw. Gooi daar nog een schepje actualiteit en wereldbeelden bovenop, en voilà: Zei mijn vrouw zou uw favoriete boek kunnen worden van dit jaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *