blogpost,  Recensie

Wat ze je moeten vertellen (maar nooit zullen doen) – Warme William

Volwassenen spreken zo vaak over ‘de goeie oude tijd’, waarin ze jong waren, plezier maakten en vrienden bij de vleet hebben. Herken je je daar (totaal) niet in? Da’s oké. Het is absoluut niet eenvoudig om op te groeien in deze maatschappij en dat je je af en toe alleen en ellendig voelt is normaal. Om te begrijpen hoe dat komt, om te leren omgaan met hoe je je voelt en om het leven weer ietsje makkelijker te maken is er dit boek, dat graag een warme William is voor jou. Geen flauwekul en bullshit in dit boek, maar echte tips om zelf mee aan de slag te gaan en je eigen leven weer in handen te nemen. Voor iedereen die zich af en toe alleen voelt, die betere vrienden wil hebben, die niet weet hoe je met een ruzie of probleem moet omgaan: deze is voor jou.

Iedereen voelt zich wel eens blegh, toch? Ik alleszins wel en wat echt enorm kan opluchten is een goed gesprek met iemand die je vertrouwt, eens lekker uithuilen of een warme knuffel van je beste vriend(in). Een warme William dus! Maar wat is dat nu precies?

“Warme William is een grote blauwe beer die iedereen uitnodigt om te vertellen wat er scheelt én graag een luisterend oor aanbiedt. Iedereen zit wel eens wat minder goed in zijn vel. Dan is het fijn dat er een Warme William voor je klaar staat. Een Warme William is iemand die er is voor een ander en oprecht aandacht heeft voor die ander.”

En dat hebben we allemaal wel eens nodig. In het boek Wat ze je moeten vertellen (maar nooit zullen doen) vind je tips over hoe je een gesprek kan aangaan over jouw gevoelens met je ouders, je vrienden of een leraar en wat je best doet als je je slecht voelt of als het even minder gaat. Daarnaast vind je er ook getuigenissen van bekende en minder bekende mensen over hun warme William en de moeilijke momenten in hun leven die zij met bepaalde tips hebben overwonnen.

Langs de ene kant is dit boek een enorme hulp voor iedereen die het moeilijk heeft met tonen hoe hij of zij zich echt voelt. Het kan echt lastig zijn om een open en eerlijk gesprek op te starten en daar hoef je je absoluut niet voor te schamen. Anderzijds is het voor andere mensen ook boeiend om nog eens stil te staan bij het feit dat sommigen zich misschien erg eenzaam voelen en dat een simpele vraag met oprechte interesse zoals ‘Hoe gaat het me je?’ een wereld van verschil kan maken. Als we allemaal een beetje meer een warme William zouden zijn, zou de wereld er alleszins stukken beter uitzien.

Wat ze je moeten vertellen (maar nooit zullen doen) is een eerlijk boek, zonder eufemismen, maar boordevol nuttige en zinvolle tips om toe te passen in je eigen leven. En natuurlijk om eens stil te staan bij het feit dat de personen in jouw omgeving het getroffen hebben met een warme William zoals jij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *