blogpost,  Recensie

Wa’dist – Savannah Kos

Wa’dist
Categorieën: ,
Author:
Genre:
titel:
leeftijdscategorie:

Het leven van een twintiger is echt niet zo gemakkelijk… De maatschappij verwacht dat we daten, een stabiele relatie uitbouwen, vrienden hebben, studeren, een goede job vinden en ga zo maar door. Al deze verwachtingen zorgen ervoor dat je soms het gevoel hebt dat jij stilstaat terwijl de wereld om je heen doordraait. En natuurlijk lijkt het wel alsof jij de enige bent die al deze problemen ervaart. Hoe komt dat? En wat kan je eraan doen? Savannah Kos helpt relativeren en laat zien dat je niet lang niet de enige bent…

Savannah Kos heeft het in Wa’dist over het willen hebben van alles (perfecte leven, geluk, vrienden, relatie…) maar keihard op je gezicht gaan en hoe normaal dat eigenlijk is. Als twintiger wordt er best veel van je verwacht en het is bijna onmogelijk al deze dingen perfect te combineren zonder jezelf in een crisis te werken.

‘Ik ben mij er compleet van bewust dat het niet simpel is om gelukkig te zijn. Dit houdt wel niet weg dat hoe zwaar elke situatie ook is, we altijd moeten blijven vechten om gelukkig te zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen waarmee je de storm trotseert.’

Ze heeft het onder andere over gelukkig zijn en hoe slecht wij daar als mens soms in zijn. Velen onder ons zijn ‘contentenaars’, mensen die verder doen met hun leven zoals het op dit moment is, maar eigenlijk niet echt gelukkig zijn. Ze veranderen de situatie niet omdat die stabiel is (een job, een relatie…), maar zijn niet gelukkig met hoe het nu is. En toch is het volgens haar zeer belangrijk om wél iets te doen.

Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s, zoals liefde, vriendschap en de zoektocht naar geluk. De auteur haalt overal voorbeelden aan uit haar eigen leven en relativeert op die manier de dingen die wij allemaal wel eens meemaken en waar we ons soms slecht over durven voelen. Daarnaast zorgt ze voor heel wat humor, droge opmerkingen en sarcasme, waardoor de zware en beladen thema’s een luchtigere ondertoon krijgen. Ze neemt zeker geen blad voor de mond, waardoor het boek soms misschien grof overkomt en haar humor is zeer rechtuit, maar ook dat maakt van dit boek het bijzondere pareltje dat het is.

‘Hier is dan ook mijn grote tip naar jullie allemaal (en waarschijnlijk ook de grootste die er ooit zal komen): JUST DO IT.’

En geloof het of niet, je hebt een groot deel van je leven en geluk zelf in handen. Het gaat niet over onze goede voornemens, wie we willen worden ‘later als we groot zijn’ of wat we willen veranderen aan ons lichaam. Het gaat erom wie we zijn, wat we vandaag doen om gelukkig te zijn en hoe we dat kleine gevoel kunnen vasthouden.

Savannah Kos schreef een eerlijk, grappig en vooral realistisch boek neer over haar leven als twintiger en de problemen waar zij en haar leeftijdsgenoten mee te maken krijgen. Ze relativeert je problemen en zorgt ervoor dat je op een andere manier kan en durft kijken naar jezelf, je leven en alles om je heen. Een musthave voor elke twintiger!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *