blogpost,  Recensie

Defy – L.J. Shen

‘Mijn naam is Melody Greene en ik heb iets slechts gedaan.
Ik heb seks gehad met een van mijn studenten, in zijn laatste jaar van de middelbare school.
Meerdere keren zelfs…
In verschillende posities.
Ik ben naar bed geweest met een van mijn studenten en ik heb ervan genoten.
Ik ben naar bed geweest met een van mijn studenten en ik zou het zo nog een keer doen.
Mijn naam is Melody Greene en ik ben ontslagen als lerares. Ik heb de walk of shame gedaan à la Cersei Lannister toen ik het kantoor van de directrice verliet, nadat zij had gedreigd om de politie te bellen.
Mijn naam is Melody Greene en ik heb iets slechts gedaan, omdat het me een goed gevoel gaf.
Het was het allemaal waard, en dit is waarom.’

Melody, Mel, Greene heeft haar droom op moeten geven. Een stom ongeluk heeft ervoor gezorgd dat ze nooit een professionele ballerina zal kunnen zijn. Nu geeft ze les op een school, maar dat blijkt minder eenvoudig dan gedacht. Zeker wanneer er vier extreem knappe, maar arrogante jongens in je klas zitten. Jaime en zijn vrienden worden ook wel de HotHoles genoemd en zijn ronduit onuitstaanbaar, maar zo sexy. Mel kan hun problemen missen als kiespijn, maar dan richt Jaime zijn pijlen op haar…

Wat een fantastisch boek is deze eerste novelle in de reeks Sinners of Saint. Officieel is het deel 0.5 en gaat het dus vooraf aan het eerste boek. In het Nederlands is deze novelle het eerste boek dat vertaald is, maar ondertussen is Tinteling Romance bezig met de vertaling van boek één: Vicious.

Melody is heerlijk sarcastisch en haar humor zorgt ervoor dat het overdreven machogedrag van Jaime een tegengewicht krijgt. Hierdoor heb ik me doorheen het hele verhaal niet geërgerd aan het misschien lichtjes uitvergrootte gedrag van de student, maar er eigenlijk best van genoten. Ook het mysterie dat hangt rond Defy, een geheim ‘project’ van de HotHoles, zorgt ervoor dat het verhaal naast het romantische en sexy kantje, ook een spannende lijn krijgt die wordt afgewisseld met de steamy scènes tussen Mel en Jaime.

De manier waarop Shen Mel laat spreken, zorgt ervoor dat je, ondanks haar bijzondere fout, toch met haar meeleeft en haar waardeert. Dat komt in zekere mate zeker door de humor die haar fantastisch maakt, maar ook door hoe ze naar het leven kijkt en met haar omgeving omgaat. Ze is namelijk niet zo rijk als de mensen in haar omgeving, die daar erg mee te koop lopen, maar probeert haar leven op de rails te houden.

Het enige dat misschien een beetje jammer is, is dat het boek zo dun is. Ik had graag nog wat langer genoten van Melody als personage en de chemie tussen haar en Jaime. Anderzijds is het wel mooi hoe de auteur op het einde een aantal jaren overslaat en we een kijkje krijgen in het leven van Mel na het hele gedoe. Sommige lezers zullen dit sterk geromantiseerd vinden, maar Shen maakt haar verhaal mooi rond en verwijst opnieuw naar Mel als een sterke vrouw die zich ondanks de verwachtingen van haar omgeving staande weet te houden in een wereld die haar niet lijkt te mogen.

Defy, boek 0.5 van Sinners of Saint, doet smachten naar meer. Zowel op het gebied van humor, machogedrag als steamy scènes scoort het en houdt het je als lezer in de ban! Ik ben heel benieuwd wat boek één ons zal brengen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *