Coming soon
blogpost,  To Be Read

Coming soon februari

We zijn ondertussen bijna een maand ver in 2022. In januari verschijnen er traditioneel niet zo heel veel nieuwe boeken, maar vanaf februari start het nieuwe boekenjaar dan echt! Kijk je mee naar enkele leuke boeken die gaan verschijnen in februari?

Aan de andere kant van geluk

Aan de andere kant van geluk – Nadine Swagerman – Kluitman
Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De meiden leren elkaar kennen tijdens groepstherapie en trekken al snel samen op. Ze vinden troost bij elkaar en er ontstaat een bijzondere band, die verdergaat dan vriendschap. Wanneer Gwen een vreselijke ontdekking doet, is het nog maar de vraag of hun relatie dit zal overleven.

Prins en Ridder

Prins en ridder – Daniel Haack – Flamingo
Er was eens, in een koninkrijk hier ver vandaan, een jonge prins, die binnenkort de troon zal overnemen van de koning en koningin. Maar het koninkrijk is veel te groot om in z’n eentje te regeren. En dus nemen zijn ouders hem mee op pad, op zoek naar een geschikte bruid. Ze ontmoeten talloze prinsessen, maar de dames zijn niet echt wat de prins zoekt. Wanneer er plotseling een vuurspuwende draak opduikt die en gevaar vormt voor de inwoners, haast de prins zich terug naar zijn koninkrijk. Hij gaat de strijd aan met de draak en wordt daarbij geholpen door een ridder in een glimmend harnas. De nobele prins en dappere ridder werken samen om het vreselijke monster te verslaan – en vinden daarbij onverwacht ware liefde.

De burgerwacht

De burgerwacht – Ellen Lina – De Fontein
Kayleigh keert na jaren bij Defensie terug naar haar ouderlijk huis in Berkendijk. Ze wordt er weer extra geconfronteerd met het verlies van haar zusje Brenna, die twintig jaar eerder vermoord werd. Omdat Berkendijk al maanden wordt geteisterd door overvallen en inbraken, zijn de mannen in het dorp een burgerwacht gestart, de schakel tussen de inwoners en de politie. Wanneer Kayleigh een lijk in een bosmeertje ontdekt, is dat de start van een reeks merkwaardige gebeurtenissen. Nóg een dode in datzelfde meer maakt Berkendijk het horrordorp van Nederland en uiteindelijk treft het noodlot Kayleighs familie opnieuw…

Say Everything 1 -   Wat als jij het bent?

Wat als jij het bent? – Roni Loren – Zomer & Keuning
Iedereen kent Miz Poppy van haar populaire blog over het nachtleven in New Orleans. Maar niemand kent Hollyn – het ware gezicht achter de ster – met haar leven vol angst. Als Miz’ baas haar opdraagt video’s te maken omdat ze anders haar baan kwijtraakt, krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Aanstormend acteur en barista Jasper Deares ontdekt dat de verlegen vrouw die elke dag koffie bij hem bestelt Miz Poppy is. Hij ziet een gouden kans om de media-aandacht te krijgen die zíjn carrière zo hard nodig heeft en neemt Hollyn mee naar improvisatielessen om haar uit haar schulp te laten kruipen. Een win-winsituatie! Maar beiden hadden ze er niet op gerekend dat er gevoelens bij kwamen kijken…

Introweek

Introweek – Anja Janssen – Zomer & Keuning (verschijnt in paperback, eerder al als ebook)
Kit gaat in ‘Introweek’ van Anja Janssen studeren in Tilburg, waar ze nog niks en niemand kent. Tijdens de introductieweek ontmoet ze Tim, een eindejaars. Tim is gespierd, knap en superirritant. Elke keer als ze elkaar ontmoeten, kraamt Kit onzin of maakt ze zichzelf compleet belachelijk. Tim likt de wonden van een verbroken relatie. Hij moet tijdens de introweek met zijn ex samenwerken om de nieuwe studenten een onvergetelijke tijd te bezorgen. De enige afleiding is Kit, een groentje, die het steeds weer voor elkaar krijgt om zich in de nesten te werken. Om zijn ex terug te krijgen, smeedt hij met Kit een plannetje om zich voor te doen als stel, maar hoe langer ze dit toneelstukje opvoeren, des te meer hij voor haar gaat voelen. 

Eigenlijk helemaal niet goed

Eigenlijk helemaal niet goed – Amy Lavelle – The House of Books
Hannah is achtentwintig wanneer het ergste gebeurt: haar moeder krijgt een ongeluk, wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht en wordt nooit meer wakker. Haar eerste instinct? Om haar moeder te bellen.
Hannah moet de rots in de branding moet zijn voor haar emotioneel instabiele vader en chaotische jongere zus, terwijl ze zich een weg probeert te banen door de cruciale levenslessen die haar moeder haar nooit heeft geleerd, zoals:
– Hoe rijd je een tandem?
– Hoe maak je het perfecte kerstdiner?
– Hoe laat je je vader iets anders eten dan lasagne?
– Hoe breng je twee ruziënde tantes tot bedaren?
– Hoe weet je of je echt een baby wil?
Maar wat Hannah echt zou willen dat haar moeder haar had geleerd is: als je net de persoon bent kwijtgeraakt die alles begreep, hoe moet je jezelf dan vinden?

Het kamermeisje

Het kamermeisje – Nita Prose – Ambo|Anthos
Het kamermeisje van Nita Prose gaat over Molly, een eenzame, wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze de kussens opschudt en de vuiligheid, het stof en de geheimen van de gasten wegveegt. Echt níémand ziet haar staan. Letterlijk. Maar ze komt ongewild in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze van onopvallend kamermeisje opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Zo lief als de dood

Zo lief als de dood – Holly Jackson – Volt
Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *