blogpost,  Recensie

Volwassen worden is optioneel – Marloes de Vries

Met mijn 21 jaar voel ik me soms erg volwassen en lijk ik alles perfect onder controle te hebben; zelf naar de supermarkt gaan om boodschappen te doen, een avondmaaltijd koken mét gezonde groenten, een grote poetsbeurt voor mijn kot… Wat ben ik toch heerlijk volwassen! Maar schijn bedriegt want net zo vaak vergeet ik ‘per ongeluk’ een deadline omdat ik absoluut die ene aflevering van Friends nog een keer wil zien of kies ik voor een simpele (maar overheerlijke) pizza als avondeten. Oeps… Niemand heeft zijn leven altijd perfect op de rails en dat is dik oké! Met dit grappige boek vol cartoons laat illustrator Marloes de Vries zien dat je niet altijd volwassen hoef te zijn.

Spendeer jij je dag door te wachten op de pakketbezorger? Check. Maak jij je zorgen over die ene vriendin die je heeft ontvolgd op Instagram? Check. Is je haar in de winter één grote elektrische knoeiboel? Check, check, dubbelcheck. De situaties die Marloes de Vries aanhaalt in Volwassen worden is optioneel zijn vaak pijnlijk herkenbaar, maar daardoor net zo hilarisch. Vaak heb je het gevoel dat jij de enige persoon op aarde bent die bepaalde dingen meemaakt, maar gelukkig is dat niet zo. Op die manier zorgt de Vries voor cartoons die je niet alleen even geruststellen (niemand heeft zijn leven echt volledig op orde!), maar er ook voor zorgen dat je bepaalde situatie eens vanuit een ander perspectief bekijkt waardoor je ze makkelijker kan relativeren. Dat is wat we allemaal vaker zouden moeten doen; is het echt zo erg om plannen af te zeggen omdat je liever je avond rustig doorbrengt op de bank?

Wanneer je nood hebt aan wat humor na een regelrechte baaldag of iets nodig hebt om de stress te drukken, kan Volwassen worden is optioneel een echte redding zijn. Beseffen dat jij niet de enige bent die af en toe eens struggelt en dat aan de hand van humoristische cartoons, vormt een ideaal tegengewicht voor de verwachtingen die wij onszelf opleggen en de druk die wij ervaren vanuit de maatschappij. Jij bent de enige die kan bepalen hoe jij je leven wil leiden. Laat anderen dat vooral niet doen en wees blij met alles wat je wil, kan, bereikt, doet, hoort, ziet en beleeft.

Marloes de Vries maakte een pijnlijk herkenbare, maar toch hilarische bundel met realistische situaties waar elke (jong)volwassene zich zonder twijfel in zal herkennen. Een absolute must om in je kast te hebben staan en regelmatig eens vast te nemen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *