blogpost,  interview

Lezer/auteur/uitgever aan het woord

Ook dit jaar willen wij al onze boekenliefde met jullie delen! Maar wij zijn niet de enigen die helemaal in de ban zijn van verhalen. Daarom geven wij graag het woord eens aan iemand anders. Vandaag is dat auteur Dinie Bell!

Wie is Dinie Bell?
1) Koffie of Thee; want…
Ik drink liever koffie dan thee, maar dan wel de buitenlandse varianten; cappuccino, latte machiato, café au lait, ik houd ervan. Gewone Nederlandse koffie, daar vind ik niks aan.
2) Ochtend of avond; want…
Ik houd meer van de avond dan van de ochtend, want ik heb een gruwelijke hekel aan uit bed komen.
3) Pretpark of Dierentuin; want…
Als ik moet kiezen tussen een dagje pretpark of een dagje dierentuin dan ga ik liever naar het pretpark want daar is meer te beleven wat actie betreft. Bovendien heb ik altijd medelijden met gekooide dieren.
4) All In-hotel of tentje; want….
Ik geef de voorkeur aan een all-in hotel boven een tentje. Dat geleur met een rol closetpapier over zo’n camping dat heb ik wel gehad.
5) Rekenen of taal; want….
Ik verkies taal boven rekenen. Ik ben altijd goed in taal geweest, ook in andere talen dan Nederlands, maar rekenen daar had ik toen ik schoolgaand was nachtmerries van.

Welke boeken schreef Dinie?

Titel van het boek: Driest
Auteur: Dinie Bell
Uitgever: Uitgeverij Palmslag
Jaar van uitgave: 2017

Inhoud
Het verhaal van Driest wordt verteld door drie personen; Imke, Mercedes en een jong meisje dat als volwassene is berecht en in de gevangenis zit. Deze veroordeelde wordt door haar medegedetineerden getreiterd. Maar, hoewel ze het ene moment gevoelige gedichtjes schrijft, staat ze haar mannetje en weet ze zich goed te verweren. Soms gebruikt ze zelfs geweld. Imke is wat verlegen. Zij groeit op in een chic milieu, met een liefdevolle moeder en een strenge vader in wiens ogen ze niets goed kan doen. Mercedes is extravert en in alles Imkes tegenpool. Wat hebben deze drie meisjes met elkaar te maken, en wie is die ‘hij’ aan wie steeds gerefereerd wordt?

Wanneer schreef je dit boek?
Ik ben begin 2016 aan dit boek begonnen en het was persklaar in augustus 2017.

Waarom schreef je dit boek?
Ik heb Driest geschreven omdat ik altijd nog eens een verhaal wilde vertellen over een gevangenis.

Waarom zouden mensen jouw boek moeten lezen?
Mijn thrillers zijn niet doorsnee. Ze zijn niet geschreven vanuit het perspectief van twee rechercheurs die een zaak gaan oplossen, maar vanuit het oogpunt van de dader of van het slachtoffer. Dus als een lezer eens iets anders wil dan kan ik hem of haar Driest, of een van mijn andere titels, aanbevelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *