blogpost,  Recensie

Vicious – L. J. Shen

Vicious is wellicht de meest duistere persoon in heel Todos Santos. Samen met de drie andere HotHoles, Jaime, Dean en Trent, runt hij een miljoenenbedrijf. Alleen blijft zijn verleden hem achtervolgen. Tien jaar geleden verpestte hij het leven van Emilia LeBlanc door haar te verbannen naar New York. Nu, tien jaar later, reist hij zelf naar New York. Hij heeft een duister plan en er is maar één iemand die het kan doen slagen: het meisje dat hem tot diep in haar hart haat…

Heerlijk om terug te zijn in de wereld van Sinners of Saint! Na het lezen van novelle Defy, waarin HotHole Jaime zijn verhaal vertelde, bleek Baron ‘Vicious’ Spencer een personage om te haten. Hij is grof, brutaal en een echte eikel en ik stond een beetje twijfelachtig tegenover zijn verhaal. Maar hij is zoveel meer dan je als lezer in Defy kan vermoeden…

De lezer volgt het verhaal van Vicious vanuit twee verschillende personages: Vicious zelf en Emilia LeBlanc. Zij is de dochter van het koppel dat werkt voor de Spencers op hun landgoed waardoor Emilia meer dan eens in aanraking kwam met Vicious. Daarnaast wisselt Shen ook tussen wat er tien jaar geleden is gebeurd en het nu. Dit zorgt in het begin voor wat verwarring, aangezien de lezer zowel aan de personages als aan de tijdsprongen moet wennen. Gelukkig verdwijnt dat gevoel al snel en dat is vooral te danken aan Emilia. Zij is, in vergelijking met de rest van de bewoners van Todos Santos, een heel normaal meisje dat haar best doet voor school en niet echt opvalt. Ze is herkenbaar en de lezer maakt snel een klik met haar.

Vicious daarentegen is zijn eigen grofgebekte zelf, maar dat past zo goed bij wie hij is! Shen maakt gebruik van erg direct taalgebruik, maar dat zorgt ervoor dat ook Vicious een geloofwaardig personage is. Hoewel je in Defy nooit zou vermoeden dat er achter die façade nog een mens schuilgaat, blijkt dat wel zo te zijn. Stukje bij beetje weet Emilia de echte Vicious bloot te leggen, maar niet zonder ups en downs. De chemie tussen hen en het aantrekken-afstoten is fantastisch om  te volgen.

L. J. Shen schreef zonder twijfel één van de betere boeken binnen dit genre: Emilia en Vicious zijn geweldige personages die de lezer in zijn hart sluit en hoewel Vicious absoluut geen aangenaam persoon lijkt, heb je toch een bepaalde sympathie voor hem. Vicious is een boek om in één ruk uit te lezen en intens van te genieten! Ik hoop dat we deel twee snel mogen verwachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *