blogpost,  Bookhaul

Bookhaul mei

Lisa:
Ik merk dat ik in de zomer altijd meer lees dan in de winter. Er gaat niets boven in het zonnetje zitten en genieten van een goed boek. Ik had me hier alvast op voorbereid door veel boeken aan te vragen om te recenseren 😉

Toch duurde het een weekje voor ik het eerste boek in mijn brievenbus vond. Dit boek was Zonderling van Laini Taylor en dit was echt een toppertje waar ik al een tijdje op zat te wachten. De recensie kan je binnenkort hier terugvinden.

De tweede volgde enkele dagen later. Dit was Zonder mij van Dani Atkins. Deze viel voor mij een beetje tegen. Waarom precies? Lees dit in mijn recensie, wanneer hij hier verschijnt.

Nog een week later, kreeg ik de Boekbinder van Bridget Collins bij mij thuis. Dit is een roman die me  erg heeft verrast. Niet alleen is het geschreven als een soort sprookje, het heeft ook nog een onverwachte twist. Ook bij dit boek volgt mijn recensie nog.

Als laatste verscheen op de laatste vrijdag van mei Cari Mora van Thomas Harris op mijn stoep. De kenners zullen al van hem gehoord hebben als de bedenker van Hannibal Lecter. Het was al jaren geleden dat hij nog met een boek uitkwam, dus ik ben alvast benieuwd. Uiteraard volgt er ook van dit boek nog een recensie.

Dit zijn de boeken die ik heb ontvangen, maar er zijn er nog een paar die nog niet zijn aangekomen. Verwacht van mij alvast veel recensies in de zomer, want dit is mijn leesseizoen.

Valérie:
Hier ben ik weer met een hele hoop leesvoer en klaar om na een moeilijke periode terug volop recensies voor jullie te voorzien.

Begin april vielen Het meisje met de Leica van Helena Janeczek en De jongen die wilde mislukken in de brievenbus. Het meisje met de Leica gaat over Gerda Taro, de eerste vrouwelijke oorlogsfotografe die haar werk onder een pseudoniem moest publiceren omdat dit van een vrouw niet aanvaard werd.
In De jongen die wilde mislukken van Angela Wals, reconstrueert Thomas’ vriendin Angela met enige fascinatie het criminele verleden van haar vriend die ondertussen zijn straf uitgezeten heeft.

Een weekje later kwam Een tragisch verhaal aan. Jo Claes neemt ons mee naar Heverlee waar het lijkt van een professor muziekgeschiedenis gevonden wordt. De moord klinkt inspecteur Thomas Berg als muziek in de oren, of toch niet…?

Begin mei begon meteen veelbelovend met Een zomer in Venetië van Włodzimierz Odojewski, waarvan ik geen idee heb hoe ik de naam van de man in kwestie zou moeten uitspreken, haha!
Het verhaal gaat over Marek, een Poolse jongen die al maanden uitkeek naar een vakantie in Venetië. Maar het begin van de Tweede Wereldoorlog strooit roet in het eten en in plaats daarvan belandt hij bij een tante op het platte land. Zal hij Venetië ooit nog kunnen zien?

Samen met dit boek kwam ook Jessica Fellows’ De Mitford moorden aan. Dit is het eerste deel van zes delen waarbij telkens een dochter van de Mitfords centraal staat.
Als er een lijk gevonden wordt op de trein waar kindermeisje Louisa en Nancy Mitford op zitten, raken beide jonge vrouwen al snel betrokken bij de moordzaak.

Half mei begonnen mijn ogen meteen te schitteren toen ik Het weeskind van Pam Jenoff eindelijk in handen kreeg.
Noa staat onder dwang haar kind af en wordt het huis uitgezet nadat ze zwanger werd van een nazi-soldaat. Als er in het station vlakbij een konvooi met Joodse baby’s stopt op weg naar een concentratiekamp, smokkelt ze in een opwelling een kindje mee.

Een dag later al kwam Buitenspel aan van Margje Woodrow. De kaft met het politielint eraan wekt meteen hoge verwachtingen op! Na de eerste nacht op voetbalkamp loopt het al grondig mis. Jimmy vindt het lijk van zijn vriend Mattias in het bos en ook Nynke’s vriendin Soraya is spoorloos verdwenen.

Weer een dag later wachtte Borsten me op. Corien van Zweden schreef een luchtige biografie over ‘de borst’. Soorten, kleuren, maten, borstvoeding,… alles komt aan bod en zo ook haar eigen ervaring met borstkanker.

En het kan niet op, de pakketjes blijven toestromen! Dit pakje bevatte twee kleppers: De vergeten kamer en De eeuwige tijd. De vergeten kamer gaat over de Amerikaanse Kate die naar Frankrijk reist om de wijngaard van haar familie te bezoeken. Kate wil sommelier worden en om haar kennis en ervaring te vergroten, helpt ze bij het opruimen van de wijnkelder. Hierbij stuit ze echter niet alleen op Bourgogne…

De eeuwige tijd van Deborah Harkness vertelt het verhaal van Marcus die voor de keuze gesteld wordt: sterven voor het vaderland of een vampier worden en zo eeuwig blijven leven. Driehonderd jaar later lijkt het verleden hem echter toch nog steeds in te kunnen halen…

Tot slot lag Sneeuw in september op me te wachten in de gang toen ik thuis kwam van mijn werk. Kathelijn Vervarcke neemt ons mee in het beklijvende verhaal van Jutta en Maud die strijden tegen reuma. Beide vriendinnen zien hun leven dat getekend is door de ziekte echter compleet anders, maar is er wel een goede of foute keuze?

Valerie:
Wel… Laat ik hier maar gewoon niet te veel woorden aan vuilmaken, toch?

Ik voegde 32 boeken toe aan mijn collectie (als je de box van Warrior Cats als één boek telt, oepsie). Er is wel een excuus voor: uitgeverij Lannoo en boekhandel Pardoes deden beiden een boekenoutlet, waardoor de buit iets uitgebreider is dan anders.

Bij Lannoo kocht ik: Beautiful Boy, Donker water, De stalker in de nacht, Pyjamadagen, Lockdown, Warcross, Midnight Sun, Blackwell, Een oude vijand, Een van ons liegt, Carry on, Hof van ijs en sterren, Kleine zus en Sneeuwwitje (dit prentenboek staat niet op de foto).

Bij Pardoes kocht ik: Sweet Sixteen, Voorlopers 2, Ik denk dat het liefde was, Warrio Cats serie 1, Bravelands 2 en Terugkeer naar het kippencollectief. 

Ik ontving voor Valeries Boekenwereld Gewoon verliefd van Luc Descamps, Het omgekeerde van altijd van Justin Reynolds, De onzichtbare bruid van Anne Swärd, Gebroken van Cristina Paul, Ik weet wie je bent van Alice Feeney, De geur van groen van Pamela Sharon, Knetterverliefd van Vannessa Thuyns, Hastag Hiernamaals van Vanessa Gerrits, Momentum van Shelena Shorts, Stormwachter van Catherine Doyle, De Ketting van Adrian McKinty en Verovering van Kristen Callihan.

Ik kan alvast de zomermaanden in!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *