blogpost,  Recensie

Vakantievlinders – Vannessa Thuyns (Lore)

Vakantievlinders
Categorieën: ,
Genre:
leeftijdscategorie:

Vakantievlinders is een boek bestaand uit drie verschillende verhalen. Elk verhaal gaat over een jonge dame die tegen haar zin op vakantie gaat.

Het eerste verhaal speelt zich af in Vlieland. Lisa kreeg een reisje voor vrijgezellen van haar ouders cadeau, alleen is ze daar niet zo blij me als de oude garde zou willen. Lisa probeert zich te verstoppen achter een zwijgzaam masker, maar al snel heeft ze door dat ze ook gewoon lol kan maken met vrienden. Uiteindelijk vliegt de week voorbij.

Na Lisa’s verhaal gaan we verder met Josefien die verplicht wordt door haar beste vriendin om mee te gaan naar Napels. Eens ze in Napels aankomen blijkt ze niet zomaar te zijn meegekomen, maar zou Josefien als stand-in fotografe moeten optreden. Wanneer ze zich aan haar eerste verkenningstocht waagt, komt ze wel een heel aantrekkelijke tuinman tegen die spontaan begint te poseren. Blijkt dat die tuinman de miljonair is die heel de boel daar runt. Oeps.

Om het boek te eindigen gaan we met Simone en haar vriendinnen mee op wintersportvakantie. Wintersport, jeej, waarom niet op strandvakantie? Simone heeft een trauma sinds ze haar broer een ongeluk zag hebben en heeft dus helemaal geen zin in de koude bergen vol sneeuw. Helaas is het één tegen twee en zit er niets op dan gewillig mee gaan. Met een toch wel heel aantrekkelijke skileraar kan Simone het misschien wel vijf dagen uithouden.

De cover is heel duidelijk, net als de titel. Het boek gaat over liefde vinden op vakantie.

De drie verhalen lazen heel erg vlot. Toch struikelde ik regelmatig over verschillende zinnen, die ik meermaals moest lezen door typfouten. In het boek bestonden de hoofdstukken meestal uit de dagen (hoofdstuk 1 is dag 1 enzovoort), naarmate het boek verder ging werden er af en toe wat dagen overgeslagen. Wat ik persoonlijk jammer vind omdat het al heel korte verhalen waren en zo werden deze nog eens ingekort.

Ik vond de verhalen heel mooi verteld, en ze geven de prachtige boodschap weer dat je nooit moet opgeven en dat de juiste persoon soms wel vlak voor je neus staat als je even beter kijkt. Vakantieliefdes zijn niet altijd gedoemd om te mislukken als je er maar in gelooft en bereid bent om er voor te gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *