blogpost,  Recensie

Uitzonderlijk – Colleen Hoover (Lore)

Merit Voss is niet echt een winnaar op liefdesgebied. Wanneer haar allereerste vriendje haar laat zitten, net als hij met zijn handen onder haar shirt heeft mogen zitten, heeft ze het gehad. Ze gaat er van door maar niet zonder een van zijn blinkende trofeeën mee te nemen. Sinds die dag koopt ze voor elke grote tegenslag een trofee ter compensatie. Zo heeft ze al een schitterende verzameling staan. Ook op de dag dat ze een prachtige jongen leerde kennen was ze een trofee aan het kopen. Helaas, zodra deze beeldschone jongen haar kust blijkt hij te denken dat ze haar tweelingzus, Honor is. Hebben die twee iets met elkaar? Dat moet haast wel.

Het boek gaat over Merit en haar best wel vreemde familie. Tot haar tegenzin past ze best wel goed in haar vreemde familie, veel beter dan ze zelf zou willen. Dat wil zeggen dat ze raar is, maar is er iets mis met raar? En wat is dan normaal zijn? Wilt ze eigenlijk wel normaal zijn?

Ik last dit boek al eerder in het Engels, het boek heet dan Without Merit, deze titel past iets beter bij de inhoud van het boek dan Uitzonderlijk. Door de titel Uitzonderlijk wordt er de nadruk gelegd op Merit haar ‘niet normaal zijn’ en bij de titel Without Merit legt men de nadruk op deze twee woorden. In het boek schrijft Merit een brief die ze afsluit met deze twee woorden. Deze woorden worden duidelijk in het boek. Deze brief is een heel groot deel van het boek, daarom gaat mijn voorkeur uit naar deze titel.

De cover is op zich heel mooi, maar ik vind er niet zo veel betekenis bij. Het boek is er één met een heel sterk verhaal. Ik ben een grote fan van Colleen Hoover haar werk, en ook deze keer schiet ze meteen raak met dit verhaal. Merit is niet raar of abnormaal. Ze zit in een fase van haar leven waarbij ze een zware tijd doormaakt en waarin ze ontdekt dat niemand perfect is, ook zij niet. Wat niet wil zeggen dat ze gek is.

Colleen slaagt de nagel op de kop met dit sterk verhaal. Dit boek is een echte must read voor alle leeftijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *