blogpost

Cadeautips voor kerst!

De feestdagen komen eraan en misschien zit je met de handen in het haar! Heb je nog geen cadeau voor je broer, zus, tante, nonkel, mama of opa? Geen paniek, we hebben een heel mooi lijstje gemaakt!

Het grote heksenboek

Voor de lezer die houdt van magie: Het grote heksenboek – Kathleen Vereecken & Charlotte Severeyns – Lannoo

  • Konden heksen toveren en vliegen op bezemstelen?
  • Hoe probeerde men vroeger om een heks te ontmaskeren?
  • Wat hebben heksen te maken met katten, padden en bijen?
  • Waarom beschuldigen mensen soms andere mensen van hekserij?
  • Kun je zelf heks worden?

Dat en nog veel meer ontdek je in dit boek!

Voor jou

Om voor te lezen vol liefde: Voor jou – Francesca Pirrone – Clavis

Een trui voor iedereen! Varkentje deelt bolletjes wol uit aan zijn vrienden, zodat ze samen kunnen spelen in de sneeuw. Maar… is er ook een bolletje voor hemzelf? Een warm boek over geven en iets moois terugkrijgen. Voor iedereen!

Gevangen in de sneeuw

Voor de lezende speurneus: Escape Room Thriller: Gevangen in de sneeuw – Eva Eich – Cargo

Jonas keert terug naar zijn geboortedorp, waar zijn vader onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Is zijn vader vermoord? Terwijl het steeds harder begint te sneeuwen, en het dorp afgesloten raakt van de buitenwereld, komt Jonas op het spoor van de moordenaar.
Deze spannende zoektocht zet je grijze cellen aan het werk. Want alleen als je de raadsels weet op te lossen ontdek je hoe het verhaal afloopt.

Eén enkele seconde

Voor de liefhebber van prachtige illustraties: Een enkele seconde – Rébecca Dautremer – Davidsfonds Infodok

Eén enkele seconde. Jij denkt vast: dat is ook niet veel. Toch zijn er sommige secondes die belangrijker zijn dan andere. In ieder geval voor Jacominus, maar ook voor heel wat anderen. Dus één enkele seconde voor 1 of 10, of wat zeg ik, 100 personages, en die dan allemaal samen op een tekening die groter is dan jijzelf? Dat is juist wél veel.

Arsène Lupin

Voor de seriekijker die graag eens in een boek duikt: Arsène Lupin – Maurice Leblanc en Vincent Mallié – Davidsfonds Infodok

Ontdek de avonturen van de beroemde gentleman-inbreker! Een Franse detectiveklassieker opnieuw uitgebracht in een prachtig geïllustreerde uitgave.

Hoewist ? De MNM journal

Voor de MNM-luisteraar die tijd wil maken voor zichzelf: Hoewist – MNM & Margo zonder t – Standaard Uitgeverij

Deze MNM journal gaat over jou en hoe jij je voelt. Het is een veilige plek waarin jij je ei kwijt kunt. In dit invulboek kun je je gedachten ordenen en ze neerpennen. Je vindt er allerlei tools in om na te denken, te praten, te schrijven, te tekenen… Daarnaast bevat het ook challenges en toffe quotes van de MNM-dj’s. Een boek van MNM met illustraties van Margo zonder t.

Structuurjunkie  -   Structuurjunkie planner

Voor de chaoot zonder planner (of de plannerliefhebber): Structuurjunkie – Blossom Books

Ben jij moe van je eindeloze takenlijsten en het overweldigende gevoel dat je altijd nog iets te doen hebt? Ben jij klaar om af te rekenen met chaos en stress? Ben je klaar om je doelen nu écht te behalen? Dan is de succesvolle Structuurjunkie planner de oplossing.

Deze datumloze planner heeft jaaroverzichten, maandoverzichten én weekoverzichten, alsook lijntjespagina’s achterin. Op elke pagina is voldoende ruimte aanwezig om bijkomende taken te noteren. Alle planners worden uitgegeven met twee leeslinten, een glanzende folie op de cover, Moleskine-envelop achterin en een los bijgevoegd notitieboekje op A6-formaat.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten!

Zo maak je een lezer

Voor de leerkracht of ouder die kinderen aan het lezen wil krijgen: Zo maak je een lezer – Pamela Paul & Maria Russo – Pelckmans

Weet je nog toen je voor het eerst met Alexander en Oom Trotter op stap ging? Of hoe je ooit uren slaap verloor om het geheim van de steen der wijzen te ontrafelen? Zo maak je een lezer toont met helder advies en kennis van zaken hoe je dergelijk leesplezier met de paplepel kan meegeven. Tegenwoordig worden we overrompeld met berichten over het belang van lezen. En met reden: de voordelen van lezen voor de ontwikkeling van een kind zijn gigantisch. Maar tegelijkertijd tonen de nieuwsberichten dat er werk aan de winkel is als het op het verspreiden van die leesmicrobe aankomt. En voor dat werk, is alle hulp welkom. Vandaar dit boek. Verspreid over vier hoofdstukken neemt Zo maak je een lezer je mee langs de verschillende fases van een kinderleven met leeftijdsgebonden suggesties om de liefde voor boeken aan te moedigen, tips om een ongeïnteresseerde lezer alsnog te betrekken en handige overzichten met waar je best op let of net voor oppast wanneer je je boekencollectie uitbreidt. De auteurs nemen doorheen deze onmisbare gids de tijd om fabeltjes te ontkrachten, de zorgen van ouders, leerkrachten en opvoeders te sussen en boven alles hun onbetaalbare levenslessen te delen op een positieve en laagdrempelige manier.

De eerste zin - Scheurkalender

Voor de literatuurliefhebber die elke dag graag goed begint: De eerste zin – scheurkalender – Pelckmans

Zoveel boeken, zo weinig tijd – zuchtte Frank Zappa. Hij had de hulp van This Is How We Read duidelijk kunnen gebr uiken. 365 belezen suggesties, in handig scheurkalenderformaat. Begin elke dag met een prikkelende leestip. Begint elk meesterwerk soms niet met een eerste zin? This Is How We Read serveert je dagelijks de openingszin van een grappig/ontroerend/meeslepend/ (vul zelf 91 adjectieven aan) BOEK! Gekruid met achtergrondinfo en luchtige weetjes – zo weet je in een oogopslag of een boek (n)iets voor jou is. Want met veel boeken en weinig tijd moet je vooral goed kunnen kiezen. En dat gaat lukken in 2022!* *Disclaimer: This Is How We Read is niet verantwoordelijk wanneer je leeslijst in de loop van het jaar alsnog monsterlijke proporties aanneemt.

Een handjevol zelfvertrouwe

Voor zij die een beetje zelfvertrouwen kunnen gebruiken: Een handjevol zelfvertrouwen – Liz is more – Pelckmans

Herkenbare rijmwoorden die je zacht vertellen dat het oké is om te vallen, te twijfelen en bang te zijn. Maar ook om te dromen en te springen. Om te voelen. Te veel te voelen. Om met open ogen in de spiegel te kijken. Om fier te zijn op wat je doet. Op wie je was. En vooral op wie je nu – geworden – bent. Voor iedereen die wel eens twijfelt en op zoek is naar dat ene zachte duwtje. Liz is More schrijft en deelt. Teksten en gedichten uit het hart. Oprecht en in alle eenvoud. 

KERSTbox

Voor de kerstkaartenfanaat: Kerstbox – 25 kaarten voor de eindejaarsfeesten – Arnoleon, Chrostin, Frommelrommel, Niet Nu Laura en Floor Denil – Pelckmans

It’s the most wonderful time of the year! Ben je al lang op zoek naar originele kerstkaarten, maar heb je het gehad met saaie winter-wonderland-landschappen of muffe kersttaferelen? Dan heb je met deze box GOUD in handen! (En it’s the season to sparkle, toch?) In deze KERSTbox vind je 25 unieke en grappige wenskaarten om iemand een zalige Kerstmis, een gelukkig (Chinees) Nieuwjaar of fijne eindejaarsfeesten te wensen. Feliz Navidad! Deze box is het resultaat van de unieke samenwerking tussen de razend populaire cartoonisten Arnoleon, Chrostin, Floor Denil, Frommelrommel en Niet Nu Laura. Dit cartoonistencollectief is samen goed voor a jolly good time, sparkles of joy en een kwart miljoen volgers op Instagram.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *