blogpost,  Recensie

Twee kunnen een geheim bewaren – Karen M. McManus (Liselore)

Ellery en Ezra verhuizen tijdelijk naar Echo Ridge. Hun moeder, wie ze altijd bij haar voornaam Sadie noemen, is opgenomen in een afkickkliniek waardoor de tweeling bij hun oma intrekt. Echo Ridge is een stadje met een duister verleden. Sadie’s tweelingzus is er vermist en Lacey is er vermoord. Beide misdaden zijn gelinkt aan het Home Coming-feest. Wat als Ellery plots ook kans maakt om Home Coming Queen te worden?
Echo Rigde verandert opnieuw in Murderland.
Wat heeft Malcom hiermee te maken? Waarom doet agent Rodriguez zo raar tegen de tweeling? Wat als er echt gejaagd wordt op jonge meisjes?

Twee kunnen een gehiem bewaren als er één dood is is geen slecht boek. Al moet ik bekennen dat ik geen fan ben van Karen McManus haar schrijven. Eerder las ik Eén van ons liegt en ook daar vond ik dat McManus kansen heeft laten liggen. Ik keek dus niet met een open blik, maar gaf het boek wel een kans.

Deze keer zijn de verhaallijnen van de twee protagonisten, Ellery en Malcolm, wel goed uitgewerkt. Hun verhaallijnen vertellen één krachtig verhaal en bouwen sterk verder op elkaar. Ellery is voornamelijk op zoek naar haar eigen identiteit en de rol van haar moeder en vermiste tante in dit enge stadje. Malcolm daarintegen is op zoek hoe hij af kan van zijn identiteit als ‘het broertje van Declan Kelly, aka de vermeende moordenaar van Lacey’. Het maakt het niet makkelijker als Declan terug in de stad komt en er opnieuw een meisje vermist geraakt. Zéker niet als Malcom datzelfde meisje als laatste zag.

Op het einde moet alles snel gaan voor McManus waardoor ze opnieuw kansen laat liggen. Het boek is sowieso al geen heel dik boek, dus een paar extra pagina’s spanning hadden welkom geweest.

Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is is geen slecht boek. Dat is en blijft mijn oprechte mening. Ik houd gewoon niet zo van de schrijfstijl van Karen McManus. Misschien vind jij haar schrijfstijl wel iets? Laat je niet afschrikken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *