blogpost,  Recensie

Momentum – Shelena Shorts

Sophie verhuist voor de zoveelste keer en is het zat om overal het nieuwe meisje te zijn. Gelukkig kan ze haar moeder overtuigen haar haar laatste jaar via thuisstudie te laten voltooien. De band tussen Sophie en haar moeder is best oké en elke donderdag lunchen ze samen op de universiteit waar haar moeder werkt. Het lijkt allemaal zijn gewone gangetje te gaan tot Sophie na een van de lunches met haar moeder een zwarte auto ramt op de parking en daarbij Weston ontmoet. De knappe jongeman weigert haar aanbod om de schade te vergoeden en al snel blijkt dat hij daar enkele goede redenen voor heeft. Weston en Sophie groeien geleidelijk aan naar elkaar toe, maar ze komt er achter dat bepaalde verhalen uit zijn verleden niet kloppen. Dus besluit ze op onderzoek uit te gaan. Maar tegen welke prijs wil de ze waarheid achterhalen?

De belevenis van Momentum begint al bij de prachtige cover die de lezer meteen uitnodigt in het verhaal te duiken. De mysterieuze sfeer met een gevaarlijk randje is meteen voelbaar en blijft het hele verhaal goed hangen. Hoofdpersonage Sophie zorgt ervoor dat de lezer snel mee in het verhaal stapt aan haar zijde. Ze is toegankelijk, herkenbaar en realistisch en biedt de lezer een snelle, eenvoudige toegang tot het verhaal.

Wanneer ze Wes ontmoet, loopt dat net iets anders. De geloofwaardigheid van Sophie gaat hier met momenten verloren als ze zich op hun relatie stort. Ze kent de jongen amper en is meteen verliefd. Hierdoor ontstaat er een afstand tussen de personages en de lezer en komt de relatie tussen Sophie en Weston eerder gemaakt en bombastisch over. Nochtans is dat vanuit Wes zijn perspectief wel te begrijpen. Met de informatie die later volgt, zal de lezer begrijpen waarom Weston doet wat hij doet en zegt wat hij zegt, maar dit geldt helaas niet voor Sophie.

Wat wel bladzijde na bladzijde blijft verbazen is de originaliteit van het verhaal. Hier en daar ontstaat er even een Twilight-vibe, maar naar mijn gevoel is de uitwerking in Momentum vele malen beter. De plotwendingen en vele geheimen die stilaan aan het licht komen maken van dit boek een spannend, origineel en vooral boeiend verhaal dat niet zomaar in één hoekje of genre te plaatsen valt. Het mooie is dat de lezer zelf kan ontdekken wat Momentum te bieden heeft en wat of wie Weston nu eigenlijk is.

Hoewel er nog wat bij te schaven valt aan de geloofwaardigheid van de relatie tussen de hoofdpersonages, is het verhaal buiten dat gegeven eentje dat boven vele andere uitsteekt. Wat betreft originaliteit scoort dit boek absoluut een maximum en het is uitkijken naar een volgend deel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *