blogpost,  Recensie

The Glittering Court – Richelle Mead

Adelaide moet trouwen. Wanneer ze dit niet doet, zal haar familie in grote geldproblemen geraken en dat kan ze niet maken. Maar Adelaide wil dat helemaal niet en omdat ze geen andere oplossing ziet, beslist ze om de plaats van haar dienstmeisje in te nemen. Haar dienstmeisje werd uitgekozen voor het Glittering Court. Het Glittering Court is een bedrijf dat meisjes van de lage stand voorbereidt om een nette jonge dame te worden in de nieuwe wereld. Adelaide laat alles achter om met dit bedrijf mee te gaan, ook haar naam.
Er is een heel grote kans dat men zal ontdekken dat ze niet is wie men denkt dat ze is. Adelaide leeft in een constante angst op ontdekking, maar ze heeft er alles voor over om eindelijk de controle te krijgen over haar eigen leven.
Ik ben dit boek begonnen met redelijk hoge verwachtingen en ik kan eerlijk zeggen dat ik nog steeds versteld sta van hoe prachtig boek het is. Het is een boek vol met verschillende thema’s. Doorheen het hele boek was wel één ding vrij duidelijk: Adelaide wou vrijheid. Gedurende het hele boek leefde ik met de jonge dame mee. Ik kroop in haar personage en voelde met haar mee. Overwinning, teleurstelling, angst, vriendschap, verdriet, liefde, avontuur en nog zo veel meer maakten allemaal deel uit van dit prachtexemplaar.
De cover van het boek is zo mooi. We zien een dame in een prachtige jurk die zich tussen de bomen verstopt. Op bepaalde momenten in het boek is dat ook letterlijk wat Adelaide doet. Adelaide is de hele tijd op haar hoede om maar niet herkend te worden. We kunnen dus wel spreken van een perfect passende cover voor dit verhaal.
Achteraan in het boek kreeg ik een code om het boek ook als ebook te lezen. Dit vind ik echt geweldig. Zo kon ik waar dan ook in het boek lezen. Wanneer ik thuis was las ik het fysieke boek, maar wanneer ik op de baan was of ergens anders las ik het boek op mijn telefoon verder. Zo is het zalig lezen.
Het boek is een echte aanrader. Ik denk dat ik vandaag nog aan het tweede deel begin. Ik ben heel nieuwsgierig wat er met Mira, Adelaide haar vriendin, gaat gebeuren. Zij is het hoofdpersonage van het tweede deel van de Glittering Court triologie: Midnight Jewel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *