blogpost,  Recensie

Midnight Jewel – Richelle Mead (The Glittering Court, #2)

Na The Glittering Court verscheen ook het nieuwe vervolg in deze trilogie; Midnight Jewel. In Midnight Jewel lezen we Mira’s belevenissen tijdens haar tijd bij het Glittering Court.

Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd hoe ze moet overleven en dat ze niemand kan vertrouwen. Ze doet het enige wat ze kan om zeker te zijn van overleving. Ze sluit zich aan bij het Glittering Court. In dit bedrijf worden meisjes van een lage afkomst klaargestoomd tot nette dames voor mannen die een echtgenoot zoeken.
Mira heeft echter andere doelen voor ogen. Ze wil de oversteek naar Adoria wagen om haar broer Lonzo te zoeken. Helaas is iemand zoeken in een onbekend land een onbegonnen taak, niet? Voor Mira is niets onmogelijk. Ze maakt vrienden en partners waar ze kan en ze doet er alles aan om haar broer terug te vinden. Maar wat doe je als je opeens verliefd wordt? Mira is helemaal weg van die knappe vreemdeling, maar net op het moment dat ze geen afleiding kan gebruiken. Misschien ligt de hulp wel dichter dan ze denkt?

Midnight Jewel stond helemaal in het teken van Mira. In dit boek leren we Mira op een heel andere manier kennen en kunnen we haar gedachtegang naadloos volgen. Een minpuntje is dat dit boek over dezelfde tijdlijn gaat als The Glittering Court. We beleven het eerste boek weer helemaal opnieuw maar vanuit een ander standpunt. Het boek was zo goed geschreven dat het niet storend was, maar toch had ik verwacht dat er meer vervolg werd aangebreid. Dat we meer zouden te weten komen wat er gebeurt na het Glittering Court.

Het einde is zo geformuleerd dat we ons wel een idee kunnen stellen bij hoe Mira’s leven er verder zal uitzien en laat je fantasie de vrije loop gaan. Net zoals het eerste boek is ook deze cover weer prachtig. Toch mis ik het overheersende mysterie van in het boek een beetje op de cover. De cover geeft enkel de Mira van in het Glittering Court weer, maar als je het boek leest weet je dat er nog een heel andere Mira bestaat. Zij is van niets bang en gaat recht op haar doel af.

Ook bij dit boek kreeg ik een code om gratis het ebook te downloaden. Dit is de beste combinatie die je kan hebben. Zo moet je het boek nergens loslaten.

Deel drie, The Emerald Sea, is het laatste boek in de trilogie en zal in de zomer van 2019 verschijnen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit deel over Tamsin gaan. Ik ben alvast benieuwd hoe Richelle deze trilogie zal doen eindigen. Ik kan niet wachten om te weten te komen waar onze Tamsin steeds weer beland.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *