blogpost,  Recensie

Team Mortis: Blind verdriet – Bjorn Van den Eynde

Lastig, hé? Dat alle puzzelstukjes voor je neus liggen, maar je toch de oplossing niet ziet?’ (p. 201)

 In het negende verhaal rond de jongeren van Team Mortis bevinden we ons in Zweden. Wanneer het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden, staat het land op zijn kop. Maar het blijft niet enkel bij moord. Arvid was in het bezit van vijf bijzondere puzzelstukjes die zijn dood voorspelden, maar was te blind om zijn dood te zien aankomen. Zijn verminkte gezicht bewijst dat blind zijn voor je lot zware gevolgen kan hebben.
Erika Storm wordt samen met Nielsen, Felix en Andreas het veld in gestuurd wanneer op het darkweb iemand de derde puzzelmoord claimt. Deze BlindGirl37 heeft duidelijk een nieuw slachtoffer op het oog wanneer er nieuwe puzzelstukjes opduiken. Slaagt Erika erin de puzzel tijdig te ontcijferen en de moord te voorkomen?

Tijd om een gat in de lucht te springen want Team Mortis gaat voort! Na het fantastische achtste boek Engel des doods slaagt auteur Bjorn Van den Eynde er opnieuw in zichzelf en alle verwachtingen te overtreffen met dit verhaal: Blind verdriet.

De ingrediënten van dit negende boek en eerste deel uit de tweede reeks rond Team Mortis zijn gekend: de bijzondere dynamiek en unieke karakters uit de vorige boeken zijn bij de lezers van de reeks ondertussen een constante, maar zijn nog steeds even doeltreffend en boeiend als voorheen. Erika’s verleden krijgt hoe langer hoe meer een belangrijke rol in de reeks en dat bereikt in dit boek een absoluut hoogtepunt. Want hoelang kan je het verleden negeren tot het je inhaalt? Erika ondervindt aan den lijve dat zelfs de meest verborgen geheimen ooit aan het licht komen en dat het verleden negeren nooit een optie is. Wat dat met haar doet op psychologisch niveau is zowel boeiend als beangstigend en maakt van dit boek opnieuw een race tegen de klok.

Ook de relaties tussen de personages blijven realistisch en zorgen meer dan eens voor spanningen. Waar ze elkaar op het eerste zicht altijd willen beschermen door informatie achter te houden, heeft dit ook in dit nieuwe boek een keerzijde. Nielsen, Erika, Felix en Andreas ontdekken zelf hoe gevaarlijk het is om in hun nieuwe misse geen open kaart te spelen en dat leidt tot een ongekende climax: het einde. Zonder daar al te veel over weg te geven, kunnen we stellen dat Van den Eynde ervoor zorgt dat de lezer met ingehouden adem achterblijft en nood heeft aan een tiende boek.

De vier hoofdpersonages stelen in Blind verdriet opnieuw het hart van de lezer en nemen je mee in een rollercoaster van een avontuur: moord, geheimen en onontdekte mysteries uit het verleden spelen het team parten en zorgen voor een emotioneel geladen verhaal. Op naar het tiende boek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *